MónTerrassa
31.000 documents tèxtils i 100.000 imatges en línia i gratis
  • CA

Aquest any 2021 el Museu Tèxtil compleix 75 anys de la seva creació i està de celebració. Un dels serveis que ofereix renovat és l’accés en obert a l’arxiu digital en línia: IMATEX. Nou i gratuït amb més de 31.000 documents tèxtils i 100.000 imatges associades, de diferents èpoques i cultures: teixits, dissenys originals, mostraris, indumentària i complements i decoració, entre d’altres aspectes. Volen destacar també la incorporació del patrimoni bibliogràfic digitalitzat del Museu Tèxtil, accessible també des d’IMATEX.

La història

“La nostra aventura va començar al 1996 (ja fa 24 anys!) amb una primera càmera digital, tota una novetat del moment, i amb el mateix programari que havien començat a utilitzar a França el Musée des Tissus de Lió i el Musée de l’Impression sur étoffes de Mulhouse. La nostra idea era clara i els objectius concrets: per una banda, els objectes tèxtils són molt fràgils i no admeten, per a la seva correcta conservació, una manipulació reiterada, i per una altra banda, volíem posar totes aquestes peces a disposició de qualsevol persona que volgués consultar el nostre fons. Gràcies a les noves tecnologies podíem combinar aquests dos interessos. És així que des de l’any 2001 oferim en accés obert, en línia i de forma gratuïta l’accés a IMATEX: l’arxiu digital de les col·leccions del museu.

El nostre present

Aquesta és la segona vegada que l’actualitzem, l’anterior canvi el vam fer l’any 2011. La nova versió, desenvolupada per AD Comunicació i l’empresa de programació Mativa, té com a finalitat oferir un millor servei a l’ampli ventall de persones que l’utilitzen. És per això que s’han incorporat noves funcionalitats que fan més intuïtiva la consulta, s’ha ampliat la mida de les imatges, s’ha actualitzat la tipografia, els logotips i els colors per modernitzar el seu disseny gràfic, s’ha afegit l’opció de generar de manera directa una fitxa en format PDF de la peça escollida i s’ha incorporat l’accés a les xarxes socials per poder compartir continguts de forma directa i àgil. Volem destacar també la incorporació del patrimoni bibliogràfic digitalitzat del Museu Tèxtil, accessible també des d’IMATEX . Ara, per celebrar els 75 anys del Museu i els 20 d’IMATEX, us oferim un arxiu digital amb una imatge visualment molt atractiva, en la que el contingut del Museu Tèxtil queda àmpliament recollit, que és de fàcil consulta i amb una qualitat de continguts destacable.

Una passarel·la de moda i de models històrics

Us presentem més de 31.000 documents tèxtils amb 100.000 imatges associades, de diferents èpoques i cultures: teixits, dissenys originals, mostraris, indumentària i complements. Cada document consta d’una o més imatges, amb informació sobre matèria, tècnica, cronologia i decoració, entre d’altres aspectes. La nostra voluntat és oferir idees i suport als professionals del disseny i de la producció tèxtil i de moda, així com facilitar la consulta dels fons a investigadors i a totes les persones interessades en el patrimoni tèxtil.”

Accés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa