MónTerrassa
Captar nou talent, una aposta clara dels governs locals
  • CA

Els governs locals aposten per la captació de nou talent. I és que davant del repte de la transformació que viurà l’Administració pública en els pròxims anys, es necessiten els millors perfils professionals. Per això, la Diputació de Barcelona treballa per nodrir els llocs de feina dels governs locals de la província amb persones amb talent.

La captació de nou talent és especialment important davant del fet que en la propera dècada, més del 27% dels empleats públics s’haurà jubilat. I és que a dia d’avui, més del 90% dels treballadors de l’administració local té més de 41 anys, i per cada 10 persones que tenen més de 55 anys, només n’hi ha tres menors de 35. És doncs, una situació que preocupa, i per aquest motiu, la Diputació posa especial èmfasi en motivar els estudiants universitaris amb habilitats i coneixements perquè vegin el servei públic com una sortida professional a tenir molt en compte.

I com ho fan? Potenciant la comunicació, organitzant esdeveniments específics, promovent pràctiques retribuïdes als governs locals i, també, fent canvis en els processos de selecció, entre d’altres accions.

La Diputació de Barcelona treballa perquè els universitaris vegin l’Administració local com una sortida professional de futur | Shutterstock

Suport als ajuntament en els processos selectius

Però la Diputació de Barcelona no només s’esforça per captar nou talent per a la institució, sinó que també ajudarà els ajuntaments de menys de 20.000 habitants a dur a terme els seus processos selectius. En aquest sentit, l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la corporació serà l’encarregada d’assumir la gestió dels processos d’aquells ajuntaments que així ho demanin. I d’aquesta manera, s’aconsegueix contrarestar la manca de mitjans tècnics que pateixen aquestes administracions locals, vetllant per l’eficiència i l’eficàcia necessàries i garantint l’optimització dels recursos públics.

Aquest 2022 han començat els processos selectius per a la selecció de persones destinada a estabilitzar l’ocupació temporal dels governs locals de la província de Barcelona. La Diputació ha realitzat diverses actuacions de suport, entre les quals destaquen l’anàlisi de la temporalitat, el disseny del pla d’estabilització i l’assessorament jurídic en recursos humans. Això ha suposat la revisió de 3.000 expedients de personal i una proposta de 868 places a estabilitzar per a més de seixanta ajuntaments, coincidint amb aquells que disposen de menor estructura tècnica o bé amb aquells que tenen menys habitants.

La col·laboració amb els ajuntaments també compta amb nou suport impulsat per la Diputació de Barcelona que comporta en l’assistència de personal tècnic per als tribunals i òrgans en els processos de selecció, i també el disseny i l’elaboració de les bases d’aquests processos. Aquesta acció està focalitzada en la recerca i contractació de perfils d’enginyeria i d’arquitectura.

Més informació clicant aquí.

*La Diputació de Barcelona treballa per assolir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS, que van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’Agenda global per a 2030.

La Diputació de Barcelona ajudarà els ajuntaments de menys de 20.000 habitants a dur a terme els seus processos selectius per a la captació de talent | Shutterstock

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa