MónTerrassa
Tornen les trobades entre infants i avis al Centre de Dia El Serral

Amb l’objectiu de crear espais de convivència amb l’alumnat de 5è i 6è de l’escola d’infantil i primària El Benviure, ubicada a Castellbisbal, el Centre de Dia municipal El Serral, gestionat per Accent Social, organitza tots els divendres a la tarda un seguit de trobades intergeneracionals que permeten facilitar la comunicació i l’intercanvi d’experiències entre ambdues generacions.

La iniciativa, que se celebra durant tot el curs al centre de dia El Serral, esdevé un aprenentatge recíproc tant pels infants com per a les persones grans. Per una banda, els més petits reforcen aspectes tan importants com l’empatia o les aptituds comunicatives, a través dels espais de conversa on escolten les històries de vida de les persones usuàries; per l’altra, els i les usuàries reforcen les seves capacitats cognitives i milloren el seu estat d’ànim gràcies al temps que comparteixen amb l’alumnat. És el cas de la senyora Araceli, usuària del centre, que explica que els nens i nenes els porten molta alegria “estan molt pendents de nosaltres i sempre ens volen ajudar. Els divendres són un regal per nosaltres”.

Activitats diverses i foment de valors

De fet, aquests espais esdevenen indispensables per fomentar valors tan importants com el respecte, així com per canviar la percepció que alguns nens i nenes poden tenir sobre les persones grans o l’envelliment. La directora del Centre de Dia El Serral, l’Anna Arevalo, explica que les trobades s’han reprès arran de la normalitat postpandèmica: “Feia més de dos anys que no organitzàvem aquesta iniciativa a causa de la pandèmia i reprendre-la ha estat tot un èxit. Quan ens reunim, realitzem activitats d’allò més diverses i en petits grups: per exemple, tallers de pintura, mots encreuats i parelles lectores. A més, compartim una estona amb jocs d’ara i d’abans”, afegeix.

Les trobades s’emmarquen en la col·laboració entre Accent Social i l’Escola El Benviure, per propiciar trobades on, tant l’alumnat com les persones usuàries, puguin compartir coneixements, vivències i anècdotes, alhora que contribueixen a establir nous llaços socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa