MónTerrassa
S’obre el termini per sol·licitar un hort urbà a Castellbisbal
En total s'han definit 60 horts urbans. Per accedir-hi cal estar domiciliat i empadronat al poble
En total s’han definit 60 horts urbans. Per accedir-hi cal estar domiciliat i empadronat al poble | Aleix Mateu

!--akiadsense-->

L’Ajuntament té previst que els horts urbans municipals entrin en funcionament aquesta primavera, per això des d’aquesta setmana i fins al 12 d’abril s’obre el termini per sol·licitar alguna de les 60 parcel·les que s’han creat als terrenys de la finca de Ca n’Amat, on s’ubicaran.

En la petició, que es pot formalitzar a l’OAC de l’Ajuntament i també tramitar telemàticament, les persones interessades hauran de detallar la mida de l’hort que voldrien tenir, ja que del total de parcel·les disponibles, 48 són de 50 m2 mentre que les 12 restants ocupen 25 m2 cadascuna.

Per accedir als horts urbans cal ser major de 18 anys i estar domiciliat i empadronat al poble amb una antiguitat mínima d’un any ininterromput. A més, no es pot tenir cap altre hort (excepte si es tracta d’espais en situació irregular) i cada unitat familiar només pot sol·licitar una parcel·la. Les entitats locals i les escoles també poden presentar peticions. La condició, en tots els casos, és que el conreu sigui per a l’autoconsum i que en cap cas se’n pugui obtenir un profit econòmic.

Aquests i altres requisits per accedir a una de les llicències per a l’ocupació i ús temporal d’una parcel·la són els establerts al Reglament de règim d’ús dels horts urbans que s’ha aprovat inicialment per unanimitat en el Ple municipal del mes de febrer i que, actualment, es troba en exposició pública. El document, que és fruit d’un ampli procés participatiu iniciat fa un parell d’anys, també assenyala que els horts s’assignaran per un màxim de cinc anys i que els sol·licitants que no en resultin beneficiats passaran a formar part d’una llista única d’espera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa