Acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, l'any passat
Acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, l’any passat | Aleix Mateu

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, 11 de setembre, a les 10.00 del matí, l’Ajuntament commemorarà la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional que començarà amb un esmorzar, obert a tothom, al pati Adjutori Segarra de l’Ajuntament, on es farà la rebuda oficial als assistents i convidats. Seguidament, davant del Monument 1714 tindrà lloc la tradicional ofrena floral en homenatge als Defensors de Catalunya per part del consistori, les entitats i les formacions polítiques del municipi.

Enguany, amb motiu dels seus aniversaris, són tres les entitats culturals locals que participaran amb la Policia Local en la hissada de la bandera: la Colla Gegantera, que celebra aquest 2019 els seus 25 anys, l’Associació de Puntaires que enguany, per Festa Major, ha fet la 30ena Trobada de Puntaires; i la Cuca, que ja en suma 40 anys. A més, com a novetat i amb motiu de la designació, aquest 2019, de Castellbisbal com a ciutat gegantera, els gegants de Catalunya, en Treball i la Cultura, faran durant l’acte el seu tradicional Ball d’aniversari.

L’acte també comptarà amb la participació de l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch i antics cantaires de la Coral La Unió, ja desapareguda, que, des del públic i acompanyant a tots els assistents, interpretaran el Cant de la Senyera i Els Segadors. El Col·lectiu Capbreu, l’ANC i Òmnium s’encarregaran, conjuntament, de la lectura del manifest de la Diada i el parlament institucional ,enguany, anirà a càrrec de la primera tinent d’alcalde, Susanna Solé.

Més actes commemoratius

A banda de l’acte institucional, diverses entitats del municipi han organitzat activitats per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. La nit del 10 de setembre, es farà, per exemple, l’homenatge davant de l’Arbre de la Llibertat i la 12ª Marxa de Torxes per la Independència.

El programa d’actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya es tancarà la tarda de l’11 de setembre, amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Terrassa que està previst que comenci a les 20.00 hores, a la Plaça de l’Església.

Nou comentari