MónTerrassa
Fuita perillosa de clorur de tionil en una empresa

Ensurt dels grossos aquesta nit i matinada a Castellbisbal per una fuita de clorur. Ara, la stuació ja està controlada, però han estat unes hores llargues.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d’ALERTA per una fuita de clorur de tionil a l’empresa XPO de Castellbisbal (Vallès Occidental). Segons ha informat el telèfon d’emergències CAT112, poc més enllà de les 10 de la nit, un treballador de la pròpia empresa ha alertat que s’havia produït una fuita de clorur de tionil en un bidó de 200 litres. L’empresa ha manifestat que no hi havia gent afectada i que en el moment de l’incident hi havia unes 20 persones treballant, i que, com a mesura preventiva, han evacuat totes les instal·lacions afectades.

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat 12 dotacions, entre les quals el furgó de risc químic, 7 bombes rurals , 3 vehicles lleugers de coordinació i comandament així com també del Grup d’Incidents Tecnològics (GRIT) per donar suport a l’actuació. Els efectius han accedit a l’interior de l’empresa equipats amb l’equip d’intervenció NBQ, establint un control d’accessos i també una zona de descontaminació. Han segellat amb sepiolita un toll en fase líquida del producte vessat del bidó, mentre que des de fora de les instal·lacions es segueix fent seguiment de l’incident comprovant l’evolució dels vapors cap a l’exterior.

Els Bombers també han evacuat a zona segura el conductor d’un camió que es trobava a prop de l’empresa.

L’Agència de Residus de Catalunya s’ha activat i se’n farà càrrec de la retirada del producte vessat.

Al lloc també s’hi han desplaçat operatius dels Mossos d’Esquadra i professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, davamt uns fets que podien ser perillosos.

Els Plans especials d’emergència exterior del sector químic, PLASEQCAT i PLASEQTA, tenen la finalitat de disposar d’una planificació d’emergències que permeti afrontar i gestionar eficaçment les incidències i emergències que es puguin produir per accidents greus en establiments que manipulen substàncies perilloses.
Estableix l’estructura de resposta, l’operativa i els procediments necessaris per gestionar qualsevol emergència en establiments afectats per la normativa d’accidents greus on es vegin involucrades substàncies químiques, amb la finalitat de minimitzar-ne el risc i garantir la seguretat de les persones i la protecció dels béns, les infraestructures i el medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa