MónTerrassa
Nova convocatòria dels Pressupostos Participatius Joves a Castellbisbal
  • CA

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Castellbisbal, en col·laboració amb la Regidoria de Participació, ha posat en marxa aquesta setmana la cinquena edició dels Pressupostos Participatius Joves. Com cada any, aquest procés participatiu s’adreça a tot el jovent de 14 a 29 anys que viu a Castellbisbal amb l’objectiu que decideixin a quines activitats o projectes es destina el pressupost municipal que s’han reservat per a la iniciativa.

Enguany, el procés tornarà a comptar amb un pressupost total de 10.000 euros, dels quals 5.000 euros es destinaran a projectes particulars i 5.000 euros a projectes col·lectius.

L’única condició és que els projectes que es presentin als Pressupostos Participatius Joves estiguin relacionats amb el benestar (salut, esport, sexualitat, igualtat de gènere, consum i altres addiccions) o la cohesió social (cultura, temps de lleure i oci alternatiu) i que les propostes no superin els 1.500 euros.

Calendari de participació

El termini de recollida de propostes als Pressupostos Participatius Joves es va obrir ahir, 24 de gener, i hi ha temps fins al proper 5 de març per fer arribar les idees a través del portal web Participa 311. Per fer-ho, cal donar-se d’alta de la plataforma i emplenar el formulari de proposta.

Un cop recollides i validades les propostes, s’iniciarà la fase de votacions, que tindrà lloc del 23 de març al 6 d’abril. Els projectes escollits s’hauran d’executar al llarg d’aquest any 2023 i seran els mateixos joves, amb el suport dels professionals de la Regidoria de Joventut, els encarregats de desenvolupar els projectes i activitats seleccionats.

El projecte de Pressupostos Participatius Joves es fa des de l’any 2019. Al llarg d’aquests quatre anys s’han presentat més d’una seixantena de propostes i se n’han executat un total de 50.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa