MónTerrassa
Tot a punt per celebrar la Festa Major de Sant Vicenç a Castellbisbal
  • CA

Avui comencen les activitats de la Festa Major de Sant Vicenç. Seran cinc dies, fins dilluns de la setmana vinent, de propostes de tota mena on no hi falten els actes més emblemàtics i tradicionals com ara l’Empaitafoc del divendres,la Tabalada i l’Empaitafoc infantil i juvenil de dissabte o la Botifarrada popular del diumenge que es fa amb la col·laboració de la Colla del Bon Àpat i que és testimoni d’un ritual, la matança del porc, en un altre temps molt arrelada al nostre poble.

Enguany, com a novetat, s’estrena un joc de pistes sobre la imatgeria festiva de Castellbisbal anomenat Busca bèsties! Per participar heu de recollir, a partir d’avui i fins al dilluns, a qualsevol comerç del poble o equipament municipal, el llibret De bèsties i altres personatges i la butlleta del joc. Un cop tingueu aquest material podreu començar a buscar pels aparadors dels comerços del poble les diferents figuretes de la imatgeria festiva de Castellbisbal. A la butlleta del joc heu d’apuntar en quin comerç heu trobat cadascuna de les figuretes i respondre una breu pregunta referent a cadascuna d’elles. Aleshores, quan hagueu emplenat tota la fitxa, la podeu dipositar a la bústia que trobareu ubicada a la recepció d’Els Costals. Entre totes les butlletes participants es sortejaran cinc premis.

Gegants, concerts i xocolatada

La nit de concerts s’ha programat per dissabte, al parc Folch i Torres. Els primers en actuar seran la banda local Devil’s Killer, que ens presentaran en primícia els seus tres primers temes, amb un heavy auster i clàssic. Els seguirà el rock alternatiu en català d’Allau i l’actuació de Rocktambuls, que fa festa allà on trepitja.

A més, durant el matí del diumenge, dia 22, tindrà lloc la 32a Trobada de Gegants de Castellbisbal en què participaran una desena de colles convidades, algunes vingudes de lluny com ara la de San Asencio (de la Rioja) o la de Rivesaltes (de la Catalunya Nord).

La Festa Major s’acomiadarà dilluns, 23 de gener, dia festiu a Castellbisbal perquè celebrem la festivitat de Sant Vicenç, patró del poble. Coincidint amb el fet que els infants no tenen escola, durant el matí es faran tallers i activitats familiars a l’entorn d’Els Costals i una Xocolatada popular.

Consulteu el programa i tots els detalls sobre la Festa Major de Sant Vicenç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa