MónTerrassa
Castellbisbal se suma a la vaga feminista convocada pel 8 de març
  • CA

L’Ajuntament s’afegirà a la convocatòria de vaga laboral de dues hores que, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, han convocat els sindicats majoritaris (UGT i CCOO) i nombroses entitats feministes. La decisió es va prendre durant el darrer Ple municipal, celebrat dilluns passat, a instàncies d’una moció presentada pel PSC, a la qual tots els grups municipals van donar suport, a excepció de Ciutadans, que s’hi va abstenir.

L’objectiu de la iniciativa, segons s’explica a la moció, és conscienciar que “sense dones, el món s’aturaria” i denunciar les situacions de discriminació per raó de gènere. En aquest sentit, els sindicats convocants de la vaga alerten que la taxa d’ocupació femenina és 10 punts inferior a la dels homes i els sous un 24% més baixos, de manera que en un any una dona pot arribar a cobrar 6.000 euros menys que un home per fer la mateixa feina.

El document proposa, per exemple, una vaga de cura per a les mestresses de casa per visibilitzar la seva feina, “sense sou i drets laborals”, i considera la coeducació i conscienciació del jovent com a eines “imprescindibles per una societat lliure de violències masclistes i discriminacions de gènere”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa