MónTerrassa
Castellbisbal recull de manera selectiva el 61% dels residus
A Castellbisbal, la fracció orgànica és la que té més potencial de millora
A Castellbisbal, la fracció orgànica és la que té més potencial de millora | Aleix Mateu

!--akiadsense-->

Un 61 % dels residus que es generen a Castellbisbal es recullen de manera selectiva. Aquesta és una de les principals dades que s’extreuen de l’informe que ha elaborat recentment l’Àrea Metropolitana de Barcelona després d’analitzar els principals indicadors de residus municipals del 2018. Segons l’estudi, l’índex de recollida selectiva a Castellbisbal està 25 punts per sobre de la mitjana al conjunt de l’àrea metropolitana, que es situa en un 35,6 %, i supera en sis punts l’objectiu de la Unió Europea, que s’ha proposat arribar a un 55 % l’any 2025. Pel que fa a la producció de residus, a Castellbisbal, l’any passat, se’n van generar 516,5 quilos per habitant, una xifra que els darrers cinc anys, en tones totals, ha augmentat un 22,6 %.

L’informe de l’AMB revela que la fracció orgànica és la que té més potencial de millora i en la qual hem de centrar els esforços, donat que l’any 2018 se’n van generar 132 quilos per habitant i només un 38 % es va recollir selectivament. En canvi, es va fer recollida selectiva del 92 % dels 58 quilos de residus d’envasos lleugers generats per habitant; i dels 30 quilos de vidre, se’n va recollir selectivament el 70 %. Pel que fa al paper i al cartró, les xifres també són positives perquè dels 47 quilos generats, se’n va recollir selectivament el 65 %.

Aquests indicadors converteixen Castellbisbal en la tercera població de l’àrea metropolitana pel que fa a la recollida selectiva de residus per habitant, darrere de Tiana i Torrelles de Llobregat, que ocupen la primera i la segona posició del rànquing.

Nou comentari

Comparteix