MónTerrassa
Castellbisbal lluita contra les ocupacions il·legals: 8 intents en mig any

Castellbisbal continua la seva lluita contra les ocupacions il·legals. Agents de la Policia Local han evitat en els darrers sis mesos, un total de 8 intents d’ocupació d’habitatges tant en immobles ubicats a les urbanitzacions com dins del nucli urbà del municipi. Des del govern municipal agraeixen la col·laboració veïnal, ja que en totes elles ha estat clau per evitar-ho.

Van ser els veïns qui van alertar els cossos de seguretat i aquests van poder actuar amb prou rapidesa per evitar les ocupacions. Des de l’Ajuntament recorden que “el temps d’actuació en aquests tipus de delictes és determinant a l’hora d’evitar greuges majors pels propietaris d’aquests habitatges”. Per això insisteixen en la importància d’alertar de qualsevol fet o incident en el mateix moment que s’observi i que es consideri “estrany o sospitós”.

La comunicació es pot fer a través del telèfon (93 772 11 88), però l’Ajuntament també disposa de l’aplicació mòbil de seguretat ciutadana BeeSafe que permet passar avisos als agents en només 15 segons i sense necessitat de trucada de veu. Aquesta app està pensada per donar l’alarma en casos de violència de gènere o assetjament; per alertar per la presència d’intrusos a casa o de persones estranyes al carrer; comunicació d’incidències amb el sistema d’alarma de casa; i també té una alerta específica per als establiments comercials i de serveis de proximitat.

Multes i penes de presó

Des de l’Ajuntament recorden que tant la usurpació d’immobles com la violació de domicili són conductes recollides al vigent Codi Penal, amb penes de 3 a 6 mesos de multa (pena de presó d’1 a 2 anys en cas d’aplicar violència o intimidació) en la usurpació d’immobles i penes de presó de 6 mesos a 2 anys (pena de presó d’1 a 4 anys en cas d’aplicar violència o intimidació) en la violació de domicili.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa