MónTerrassa
Castellbisbal estrena un punt de recàrrega de vehicles elèctrics especial

Castellbisbal ha estrenat un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics molt especial. Es tracta d’una fotolinera, la qual és única perquè s’abasteix d’electricitat gràcies a les plaques solars. Es troba instal·lat a l’aparcament de l’illa Esportiva, a la cruïla entre el carrer dels Esports i el carrer de l’Agricultura, i és el primer d’aquestes característiques. Cal recordar però que el municipi ja compta amb tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

El nou punt té la peculiaritat que disposa de plaques fotovoltaiques que li permeten generar tota l’energia que necessita pel seu funcionament. És per això que rep el nom de fotolinera. La fotolinera compta amb quatre punts de recàrrega dels quals dos són de càrrega semiràpida (trifàsic) i dos de càrrega lenta (monofàsic). La instal·lació està oberta a tota la ciutadania i, de moment, es pot usar gratuïtament. Això no obstant, per accedir a la càrrega, cal identificar-se mitjançant la targeta que ofereix l’AMB o l’aplicació mòbil Electromaps.

Un cost de 45 mil euros

L’AMB ha assumit el cost íntegre d’instal·lació de la fotolinera (45.246,51 euros) i n’assumeix també la gestió de manera que l’Ajuntament només ha hagut de fer-se càrrec de les obres de fonamentació de la instal·lació així com de la reposició del paviment malmès amb les obres.

Les plaques solars de la fotolinera generaran l’energia necessària per a la càrrega dels vehicles elèctrics que s’hi endollin. Tanmateix, en cas que es produeixi un excedent elèctric (perquè no hi hagi vehicles connectats o perquè els que hi hagi ja estiguin carregats), l’energia generada es transferirà a l’Illa Esportiva per tal que pugui ser consumida en aquest equipament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa