El ple municipal del mes d’abril a l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar per unanimitat la moció presentada pel PSC on es demanava la supressió de la zona blava al nucli urbà aquesta propera tardor, un cop finalitzi el contracte vigent amb l’empresa licitada que ha estat gestionant la zona blava. El PSC de Castellbisbal ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació d’aquesta proposta ja que consideren que el municipi té una problemàtica d’aparcament molt concreta, caracteritzada per una “demanda rotacional de dia i més estacional de nit pel caràcter residencial del poble”.

Segons apunta la proposta dels socialistes, fins ara “la zona blava no ha donat resposta a les necessitats reals de la ciutadania. A més de gravar directament a l’usuari, aquest sistema d’aparcament també perjudica el comerç local de proximitat”. Pel PSC, la zona blava “no afavoreix els desplaçaments cap al nucli urbà, ni una rotació que afavoreixi l’activitat comercial i d’oci”.

A partir del mes de març d’enguany el Govern municipal va accedir a posar en funcionament un total de 24 places d’aparcament de la denominada “zona taronja”. D’aquesta manera, properament, s’eliminarà el servei de zona blava i se substituirà per un servei d’aparcament gratuït que garanteixi la rotació de l’aparcament de vehicles en zones properes al centre del nucli urbà o bé zones amb una presència destacada de comerç i serveis, reconvertint les places de zona blava que siguin necessàries en zona taronja.

A més, la proposta del PSC també recull la necessitat d’aplicar el que estableixi la normativa vigent respecte a l’existència d’obligació, o no, de subrogació del personal que actualment presta el seu servei en el control de la zona blava.

Nou comentari

Comparteix