MónTerrassa
Castellbisbal congela impostos i suprimeix taxes municipals
  • CA

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Castellbisbal ha aprovat congelar els impostos per al 2022 i suprimir algunes taxes municipals. Així s’ha tirat endavant en la sessió plenària corresponent al mes d’octubre i que va comptar amb el suport d’Alternativa per Castellbisbal, Esquerra Republicana, Ciutadans, la CUP i Junts per Catalunya. Només el Partit dels Socialistes es va abstindre. Cal dir que la proposta de congelació d’impostos que va presentar l’equip de govern ja havia estat aprovada el passat mes de juliol, amb el suport de la resta de formacions polítiques, i que segons l’alcalde Joan Playà la defensava perquè “les famílies i les empreses encara estan patint els efectes econòmics derivats de la pandèmia”.

Tanmateix, en el ple municipal, l’alcalde va voler recordar que aquesta congelació d’impostos tindrà un clar impacte i repercussió en el pressupost municipal, ja que mentre que els ingressos es mantenen igual que els anys anteriors, les despeses s’incrementen. El govern afirma que en els darrers sis anys la despesa corrent ha augmentat en més de 3,1 milions d’euros. Tanmateix, asseguren que aquesta diferència es pot “assumir mentre encara es disposi d’una part del superàvit acumulat”.

En les ordenances fiscals aprovades per al 2022 també s’ha decidit suprimir la taxa que els establiments comercials han de pagar perquè l’Ajuntament faci la inspecció sanitària obligatòria prèvia a l’obertura. L’equip de govern valora que la situació econòmica encara és difícil per al teixit comercial i que aquesta taxa representa un cost afegit per a les persones emprenedores que volen posar en marxa un negoci mentre que, pel consistori, és un import relativament petit del qual es pot prescindir. Finalment, a petició d’ERC, s’ha ampliat el termini de bonificació de l’IBI per als habitatges que instal·lin plaques fotovoltaiques. Si fins ara la bonificació s’aplicava durant tres anys, a partir del 2022, serà de cinc any

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa