MónTerrassa
Castellbisbal augmenta un 10% la quantia d’ajudes socials
  • CA

El Ple municipal de l’Ajuntament de Castellbisbal ha aprovat per unanimitat la modificació del Reglament regulador de prestacions econòmiques de caràcter social, una eina que té com a objectiu “regular les ajudes econòmiques a persones en situacions d’especial necessitat social o emergència”. El nou reglament incrementa en prop d’un 10% el barem màxim de renda disponible que dona accés a les prestacions i també augmenta en un 10% la quantitat econòmica que es pot percebre amb els ajuts.

La modificació es fa per adaptar-se “al moment de crisi actual i a l’encariment dels preus de serveis bàsics com ara l’alimentació, els subministraments i l’habitatge“, tal i com exposa la regidora de Serveis a les Persones, Melani Solís: “La modificació del reglament respon a la necessitat d’adaptar-lo a l’encariment de la vida i a la voluntat de donar una resposta immediata a aquelles situacions de més risc i vulnerabilitat, oferint més igualtats reals d’oportunitats”.

En aquest sentit, el nou reglament incrementa en prop d’un 10% el barem màxim de renda disponible que dona accés a les prestacions; augmenta un 10% la quantitat econòmica que es pot percebre; i el topall del consum responsable en els subministraments energètics passa de 100€ a 150€ al mes per factura i família.

Més de 126.500 euros en ajuts socials

Els primers vuit mesos d’aquest any 2022, l’Ajuntament ja ha invertit 126.731 euros en ajudes socials per “alimentació, el pagament de serveis bàsics com la llum o el gas, per donar suport a l’escolaritat o per afrontar els rebuts del lloguer o la hipoteca de l’habitatge, entre d’altres”, exposen. Segons informen, aquesta xifra ja supera el total de prestacions socials atorgades l’any 2019, quan s’hi van destinar 119.000 euros.

“Aquest increment de la despesa municipal en ajuts socials evidencia l’augment de les vulnerabilitats i de les situacions d’especial necessitat i emergència social de les persones”, adverteix la regidora Melani Solís, que conclou que “amb la modificació del reglament l’Ajuntament disposa de més eines per garantir que tothom pugui cobrir les seves necessitats bàsiques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa