MónTerrassa
Castellbisbal destinarà més de 3 milions d’euros el 2018 a inversions
Ple municipal d'abril a Castellbisbal
Ple municipal d’abril a Castellbisbal | A.M. / Aj. Castellbisbal

!--akiadsense-->

El Ple municipal, reunit dilluns passat, ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups i l’abstenció d’ERC un ambiciós programa d’inversions per aquest any 2018 de més de 3 milions d’euros. El pla, que l’equip de govern d’Alternativa per Castellbisbal (AC) va debatre i consensuar abans del Ple amb la resta de grups, inclou una trentena d’actuacions, entre les quals destaca el milió d’euros destinat a fer, per primera vegada al municipi, habitatges públics per a persones en risc d’exclusió social.

El programa també preveu invertir 100.000 euros en l’asfaltat de carrers malmesos dels polígons industrials del municipi i reserva 40.000 euros més per construir un nou pavelló esportiu a l’Illa, dues propostes del PDeCAT i el PSC, respectivament, que es van incorporar a la llista d’inversions i que són fruit de les reunions prèvies al Ple que l’equip de govern ha mantingut amb tots els grups municipals. “Ara el gran repte que tenim és garantir que totes les actuacions puguin iniciar la seva tramitació durant aquest any, ja que alguns d’aquests projectes són de llarg recorregut i necessitaran més d’un any per fer-ser realitat”, assenyala l’alcalde, Joan Playà, que durant el Ple va agrair públicament el posicionament i la complicitat dels grups per tirar endavant aquest nou pla d’inversions.

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Melania Solís, va llegir abans d’iniciar el Ple municipal de dilluns, una declaració institucional de rebuig del consistori a la sentencia del cas La Manada. Tots els grups municipals van donar suport al text, que critica que la sentència “afavoreix la impunitat de les agressions masclistes” i “minimitza els fets perquè no els considera agressió sexual”. A més, durant el Ple, es va aprovar una moció del grup d’AC per denunciar l’incompliment del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere en el projecte de pressupostos del govern estatal per aquest 2018 i per reclamar la partida pressupostària compromesa per a les administracions locals destinada a la lluita contra la violència masclista i les polítiques d’igualtat. El text va comptar amb els vots a favor de tots els grups municipals, a excepció de Ciutadans, que s’hi va abstenir.

Finalment, el Ple també va aprovar, per unanimitat, una moció del grup d’AC de suport al dret a morir dignament, i una altra en defensa del model sanitari català i la universalització de l’atenció sanitària, que va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals i l’abstenció de Ciutadans.

Nou comentari

Comparteix