MónTerrassa
Noves accions de l’escola La Caseta contra el malbaratament alimentari
  • CA

L’Escola Bressol Municipal La Caseta de Castellbisbal lluita contra el malbaratament alimentari, i ho fa apostant per més formació en el personal de direcció i de cuina del centre. En els darrers mesos, Cavall de Cartró, entitat gestora de l’equipament, ha decidit fer un pas més per evitar que es produeixi un llançament excessiu de menjar. Per combatre-ho, utilitza diverses accions, com ara pesar el menjar que es fa servir, valorar les quantitats que es desaprofiten i revisar les que es compren, adquirir productes de caducitats més llargues i plantejar alternatives als que tenen una vida més curta.

Amb l’objectiu de millorar, la tècnica de nutrició i dietètica, Georgina Méndez, explica que també “Hem repensat aquells plats que no tenien tanta bona acollida entre els infants, mantenint que siguin menús equilibrats i saludables. Per fer-ho, una mesura clau és poder adaptar les quantitats en funció de l’edat dels infants, tot respectant la sensació de gana expressada per elles i ells”, comparteix.

Les formacions s’engloben en el Pla de Prevenció que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, el qual persegueix reduir el malbaratament alimentari, en concordança amb l’objectiu de les Nacions Unides de cara al 2030. Així ho declara la tècnica de Qualitat i Mediambient de Cavall de Cartró, Sònia Garcia: “El nostre repte actual és aconseguir sensibilitzar als equips del que significa “llençar” menjar i poder arribar així a una producció adequada segons les necessitats reals. L’aprovació, el 7 de juny de 2022, de la Llei de Prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris exigeix implicar a tothom per assolir els objectius de reducció”.

Impulsar el canvi des de les escoles

Impulsar el canvi des de les escoles, especialment ja des de les bressol, es considera que pot suposar un pas important en la lluita contra el malbaratament i en la conscienciació social. Cavall de cartró considera que s’ha de fer partícip l’alumnat, perquè d’aquesta manera en el futur seran ells els qui siguin responsables i tinguin més sensibilitat social i mediambiental.

Per això, aprofiten l’escola per ensenyar que cada cop que es llença menjar a les escombraries, es malgasten tots els recursos que s’han necessitat perquè aquest arribi a la taula, des de l’inici, fins al final de la producció, tot passant pel cultiu, la recol·lecció, la transformació i l’empacament.

Comparteix

Icona de pantalla completa