MónTerrassa
Nova campanya a Castellbisbal per detectar càncer de colon i recte

Aquesta primavera, torna a fer-se, a Castellbisbal, la campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte. Serà la quarta vegada que aquesta iniciativa arriba al nostre poble després que l’any 2016 es va fer per primer cop. Es tracta d’un programa que impulsa el Departament de Salut de la Generalitat amb l’objectiu de detectar la presència d’aquest tipus de càncer en estadis molt inicials.

El càncer de colon i recte és la segona causa de mort per càncer a Catalunya i la detecció precoç de la malaltia és bàsica perquè si es detecta a temps és més fàcil de curar, ja que els tractaments són més efectius i menys agressius. En les tres accions anteriors fetes al poble, la campanya ha permès diagnosticar 10 persones amb càncer invasiu i 110 persones més amb lesions de diferents graus: 35 casos, de baix risc; 42 casos, de risc intermedi i 33 casos, d’alt risc.

Dades i qui hi pot participar

A Castellbisbal, la darrera convocatòria d’aquesta campanya es va fer durant la tardor del 2020 i hi van participar el 49,8 % de les persones que hi estaven convocades. Es tracta del percentatge més alt des de la posada en marxa d’aquest programa al nostre poble, ja que en la primera ronda es va assolir el 40,54 % de participació i en la segona, el 43,26%. Tot i que aquesta participació es situï entre les més altes de la comarca, les autoritats sanitàries insisteixen en la necessitat que tothom es faci la prova per detectar el màxim nombre de casos i al més aviat possible.

La campanya de detecció precoç del càncer de còlon s’adreça a persones de 50 a 69 anys que rebran una carta on se’ls explicarà la conveniència de fer-se la prova i la manera com realitzar-la; en cas de no rebre-la, es pot demanar informació al Parc Taulí. Per participar en el programa, cal anar a una de les quatre farmàcies de Castellbisbal on els lliuraran els materials que necessiten i els explicaran com han de fer-se la prova

Dades de contacte amb el Parc Taulí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa