MónTerrassa
Acord per preservar la masia i l’ermita de Can Pedrerol de Baix
Masia modernista de Can Pedrerol de Baix | Aj. Castellbisbal

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Castellbisbal ha signat un conveni de col·laboració amb els propietaris de Can Pedrerol de Baix per tal de contribuir en la preservació i manteniment tant de la masia modernista de Can Pedrerol com de l’ermita romànica de Sant Quintí que es troba just al costat i dins de la mateixa finca. Totes dues edificacions estan considerades com a Béns Culturals d’Interès Local.

L’acord signat estableix que la finca de Can Pedrerol de Baix serà declarada “d’especial interès i utilitat municipal per circumstàncies culturals i historicoartístiques” i, per aquest motiu, se li farà una bonificació del 50% de la quota íntegra de l’Impost de Béns Immobles (IBI). A canvi, els propietaris de la masia invertiran els diners estalviats en concepte d’IBI en obres de manteniment, conservació i preservació de la masia i de l’ermita i, a més, seguiran col·laborant amb l’Ajuntament acollint activitats i visites per donar a conèixer aquest patrimoni arquitectònic.

La signatura del conveni es va fer divendres passat a la mateixa masia de Can Pedrerol de Baix, però la bonificació en l’IBI ja havia estat aprovada en el Ple municipal del mes de maig per unanimitat de tots els grups polítics.

Nou comentari

Comparteix