MónTerrassa
The Burrow Dojo, el nou espai de formació en educació canina a Terrassa

L’educació canina cada vegada cobra més importància a la nostra societat. El benestar dels animals a través d’un bon ensinistrament és fonamental, per això, no és estrany que a Terrassa existeixi un espai dedicat a la formació en educació canina. És The Burrow Dojo, situat al carrer de Bartrina, 222, que a partir d’aquest mes de setembre oferirà formacions, xerrades, cinefòrums i altres activitats mensuals relacionades amb l’estudi del comportament dels canins.

Es tracta d’un projecte de l’educador caní Tony Martínez, que no només es va crear per a la formació de l’educació canina, sinó també com a espai per entrenar i estudiar arts marcials. The Burrow Dojo “neix de dues passions: Les arts marcials i els gossos. I es materialitza a través de la idea d’unificar aquestes dues passions en un mateix lloc”.

Així doncs, s’imparteixen classes de ioga, tai-txí i arts marcials, i a partir d’ara, també formacions de qualitat en educació canina tant per a famílies com per a professionals, refugis i protectores, “i així, ajudar als gossos i a les seves famílies a millorar el seu benestar”, explica Martínez a Món Terrassa.

Educació canina | Pixabay

Formacions, xerrades o cinefòrums per aprendre a educar els canins

Les activitats que es duran a terme a partir d’aquest setembre seran teòriques, amb algunes teòrico-pràctiques, i tindran lloc un cop al mes. “Més endavant segurament hi hagi formacions en format anual, però iniciem amb format seminaris” mensuals, exposa.

Algunes de les activitats tractaran temàtiques “innovadores”, com les emocions en els gossos, l’adolescència, l’ètica en l’educació canina, com construir un passeig de qualitat, el joc en els gossos i la seva importància en el desenvolupament, i relació dels canins, entre altres.

També es faran xerrades, que majoritàriament seran solidàries en col·laboració amb diferents protectores. “L’únic que es demanarà és una donació que anirà íntegre a les protectores col·laboradores”. En quant als cinefòrums, “la idea és realitzar la visualització d’alguna pel·lícula amb el posterior espai de debat i reflexió”.

Aquest proper dissabte 30 de setembre tindrà lloc la xerrada solidària “Per l’amor d’un gos”, que anirà destinada a la Protectora Lliga d’Animals i Plantes de Barcelona.

A més a més, Martínez també té pensat dur a terme “algunes accions que permetin apropar-nos al medi d’una manera respectuosa i aportant el nostre granet de
sorra per tal de millorar el nostre entorn mediambiental que tant necessita d’accions que el cuidin i el mímin i que ajudin a estimar-lo i comprendre’l millor”. I afegeix: “Com deia el gran naturalista Jordi Sabaté i Pi: quan observes coneixes; quan coneixes, estimes; i si estimes, protegeixes”.

El preu per a les activitats oscil·larà entre els 80€ i els 150€, depenent de les hores que tingui cada formació. Hi podrà participar qualsevol persona que tingui interès a aprendre sobre comportament caní i educació canina; ja sigui una família, voluntaris de refugis o protectores, veterinaris, auxiliars de veterinària, entre altres. La idea és obtenir eines i recursos per a l’educació dels seus gossos i “millorar la relació i la comunicació amb els seus animals”. “En definitiva la qualitat de vida dels seus gossos i de la família”.

Més sobre The Burrow Dojo: arts marcials i educació canina

En relació amb les arts marcials, la idea era crear un espai on pogués entrenar i estudiar de manera personal, “sense més pretensió que aquesta”, però “de mica en mica s’ha anat convertint en un espai on amistats i persones conegudes amb interès i passió per les arts marcials han volgut participar i trobar el seu espai per continuar desenvolupant també els seus projectes”, exposa Martínez a les xarxes socials.

Pel que fa al nom, ‘The Burrow’ fa referència al lloc on els cadells creixen fins que estan preparats per a sortir a l’exterior. És a dir, “simbolitza un espai de recolliment i desenvolupament personal, de dins cap a enfora, que després s’ha d’anar extrapolant cap als altres, anant així des de l’individu cap a allò col·lectiu o comunitari”.

I ‘Dojo’, fa referència “al camí, al mètode, al lloc on aprendre, practicar i estudiar arts marcials, ioga, tai-txí, etc”. I també l’espai i el lloc on aprendre sobre el comportament dels gossos, la seva naturalesa, l’educació canina; i ajudar les seves famílies a comprendre’ls i acompanyament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa