MónTerrassa
Un joc de cartes terrassenc per salvar i crear un vincle amb una mascota
  • CA

L’amor cap a les mascotes es pot transmetre de moltes maneres. Fins i tot amb un joc de taula. I això és el que vol transmetre Z-Cornius, un joc de cartes terrassenc que consisteix en salvar la mascota Cornius, un divertit i graciós animal que busca la cura per evitar convertir-se en un animal malvat. El joc es va convertir en una realitat aquest passat 2022 després d’aconseguir el 100% de l’objectiu de finançament del II Crowdfunding Terrassa Innovació, tal i com explica la creadora i il·lustradora del joc Laura Vidal a Món Terrassa, i aquest Nadal van arribar els Cornius a casa de tots aquells que els havien encarregat.

“El que vaig voler crear amb el joc va ser un fort vincle entre l’animal i el jugador”, explica Vidal. Durant el joc, el jugador ha de salvar la seva mascota Cornius a través de cartes d’estratègia fins arribar a trobar la cura. Vidal havia tingut aquesta idea a la seva ment des de feia temps, fins que es va convertir en el seu projecte de final de post-grau. 

Les cartes del joc Z-Cornius | Instagram Z-Cornius
Joc de cartes Z-Cornius | Instagram Z-Cornius

“Sempre m’han agradat les mascotes i amb el joc volia crear-ne una que fos divertida, que poguessis estimar molt i que haguessis de demostrar el teu amor cap a ella”, exposa. I barrejant els gossos i els unicorns, va sorgir el Cornius, amb un toc graciós i entremaliat. “És un joc per demostrar l’amor animal”, afirma.

El primer projecte en assolir el 100% de l’objectiu de finançament

Tot i que feia temps que les mascotes Cornius ja havien pres forma a la seva ment, la part més intensa per tal que el projecte es fes realitat va ser aquest any 2022. Amb un equip de tres persones -ara en son dues-, a principis d’any es van convertir en el primer projecte en llençar una campanya de finançament al II Crowdfunding Terrassa Innovació. Al llarg dels primers sis mesos de l’any, des del Bootcamp els van ajudar a desenvolupar tot el procés per arribar a l’objectiu econòmic que s’havien marcat. 

I així va ser. El mes de juliol es van convertir en el primer equip en assolir el 100% de l’objectiu de finançament. “Van ser sis mesos molt intensos de feina, perquè també treballem, i era arribar a casa i tornar a posar-nos a treballar amb això. No teníem més vida que no fos treballar i treballar. I en arribar a l’objectiu el mes de juliol, va ser una gran alliberació”. 

Joc de cartes Z-Cornius | Instagram Z-Cornius

Més d’un centenar de cases ja han “adoptat” Cornius

Els propers mesos van acabar de maquetar i tancar temes pendents, i finalment, van enviar el joc a producció. En total, van fer una tirada de 200 jocs de cartes, dels quals ja se n’han repartit 130. Aquest Nadal, per fi, els Cornius van arribar a les cases de les persones que van encarregar el joc i “adoptar” un Cornius. “Quan van arribar a casa va ser molt màgic. Aquest és un projecte molt personal, un univers creat per nosaltres, i que la gent el pugui tenir a casa seva i que confiïn en ell, és molt gratificant”, narra la creadora dels Cornius.  

Ara, amb la mirada posada al futur, la idea és continuar fent el joc més gran. Possiblement, treure altres productes amb la marca Cornius i seguir promocionant l’amor cap a les mascotes, o “fer una re-campanya de crowdfunding més gran i arribar més lluny” però afirma que encara estan “treballant en això”, ja que “el sector dels jocs de taula és molt difícil”. Ara per ara, l’amor cap als Cornius ja s’ha consolidat a moltes cases, a l’espera que moltes més famílies n’adoptin més.

Z-Cornius | Instagram Z-Cornius

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa