MónTerrassa
Dogfy Diet: menjar personalitzat, sa, equilibrat i 100% natural per gossos

Alimentar les mascotes amb menjar natural és una tendència a l’alça. Cada vegada son més les famílies amb mascotes que busquen fugir del pinso i oferir una alimentació més variada al seu animal. I una prova d’això és Dogfy Diet, una empresa que elabora menjar casolà per gossos, cuinat amb ingredients frescos i 100% naturals, i que preveu més que triplicar la seva facturació aquest 2022, fins arribar als 10 milions d’euros. Tota la producció de l’empresa es fa a la nostra ciutat, al Polígon Industrial de Santa Margarida de Terrassa, on compten amb unes instal·lacions de més de 3.000 m2. 

Dogfy Diet es caracteritza per oferir un pla personalitzat per a cada gos. Cada client explica a l’empresa les característiques del seu gos -pes, raça, edat, patologies, al·lèrgies, entre altres- i l’empresa s’encarrega de preparar un menú amb les racions personalitzades -i un preu també personalitzat- que mensualment s’entreguen a domicili. A més, a la quota mensual també s’inclou assessorament nutricional.

Dogfy Diet elabora menjar personalitzat, sa, equilibrat i 100% natural per gossos | Dogfy Diet

Compten amb 4 menús: gall d’indi, salmó, bou i pollastre. Segons les al·lèrgies o patologies de cada gos inclouen els menús convenients en cada caixa amb la seva ració diària, estudiat i elaborat per nutricionistes per assegurar un menú equilibrat. Cada caixa arriba amb paquets dividits en les racions diàries que tan sols s’han de guardar a la nevera i servir. L’empresa té previst incorporar dos menús més a la seva oferta de cara l’any que ve, de tal manera que hi haurà sis menús en total.

“La taxa de natalitat baixava i el cens de gossos pujava”

L’empresa va néixer a finals del 2019. Tot va començar amb una dada impactant: “Mentre la taxa de natalitat baixava, proporcionalment pujava el cens dels gossos. Era una corba que es creuava i era totalment proporcional”, explica Gonzalo Noy, CEO de l’empresa. A més, van observar que “per una banda, els gossos s’estaven humanitzant; i per altra banda, a casa ens cuidem cada vegada més i hi ha més conscienciació amb el menjar bio i productes de proximitat”. Van estudiar el mercat, i la idea cada vegada anava agafant més forma. Barrejant aquests dos element, van tenir clar que l’elaboració de menjar natural per gossos era una bona aposta.

Oficines de l’empresa Dogfy Diet, que elabora menjar personalitzat, sa, equilibrat i 100% natural per gossos | Mireia Comas

L’empresa preveu arribar als 10 milions d’euros a finals d’any

Tres anys després, les xifres de facturació de Dogfy Diet s’han disparat. L’any 2020 van facturar 400.000 euros; l’any 2021 van ser 3 milions; i enguany preveuen arribar als 10 milions d’euros. No només això, sinó que la previsió pel 2023 és de 25 milions. Amb aquestes xifres demostren que el sector dels animals “és un mercat clarament en alça”, confirma Noy. Observen que “cada vegada les persones cuiden més als gossos, són més importants, i també s’humanitzen més”. Una prova d’aquest creixement son els 25.000 clients que tenen repartits arreu de l’Estat espanyol, la majoria a  les grans ciutats de Catalunya i la Comunitat de Madrid. 

Oficines de l’empresa Dogfy Diet, que elabora menjar personalitzat, sa, equilibrat i 100% natural per gossos | Mireia Comas

Gairebé 100 persones treballen a la nau de Terrassa

Seguint amb la línia de creixement, l’empresa també té previst arribar als 300 empleats l’any 2023. Actualment compten amb 180 treballadors, dels quals la meitat treballen a la nau de Terrassa, ubicada al carrer de Finisterre, on es fa tota la producció. L’altre meitat es troba a les oficines ubicades a Sant Just Desvern. 

Addicionalment, l’empresa té previst expandir-se arreu d’Europa: Actualment es troben a Espanya, França i Itàlia, i de cara el 2023 preveuen estar també a Portugal i Alemanya. Amb aquesta previsió d’expansió, tot apunta que Dogfy Diet continuarà oferint menjar de qualitat, casolà i 100% natural a gossos durant molts anys més.

Oficines de l’empresa Dogfy Diet, que elabora menjar personalitzat, sa, equilibrat i 100% natural per gossos | Mireia Comas

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Enric a novembre 11, 2022 | 13:28
    Enric novembre 11, 2022 | 13:28
    Ara només falta que l'empresa DOGFY inclogui també el català com a llengua en la seva plana web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa