MónTerrassa
El claustre gòtic de Sant Pere de Puelles
  • CA
Al carrer de Sant Ignasi, 1-5 s’aixeca el claustre de Sant Pere de Puelles de Barcelona | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

Al carrer de Sant Ignasi, 1-5 s’aixeca el claustre de Sant Pere de Puelles de Barcelona. Es tracta de la reproducció d’un fragment (l’original es conserva al fons de Museu de Terrassa), que es pot contemplar davant d’un gratacel d’habitatgesde pisos.

!--akiadsense-->

El monestir de Sant Pere de Puelles fou destruït l’any 1873 i diversos dels seus elements es repartiren per diferents museus i particulars. Un d’aquests lots fou adquirit per tancar l’espaiós jardí de la modernista casa Alegre del carrer del Nord. Aquesta casa va ésser enderrocada l’any 1977 i el seu espai transformat en una plaça davant de l’alt edifici d’habitatges que es va construir en el lloc on hi havia el jardí. El tros de claustre es va salvar i va donar una nota de funcionalitat a l’entrada de l’edifici.

Aquest element arquitectònic gòtic del segle XIII és format per 10 arcs ogivals sostinguts per fusts quadrilobulats amb capitells decorats amb motius vegetals. Completa el fragment del claustre un basament enriquit amb rosetons de procedència desconeguda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa