MónTerrassa
Spotify el monopoli de la música
  • CA
Spotify

!--akiadsense-->

És freqüent parlar de Google o de Facebook com a monopolis en els seus respectius camps. No obstant això, no som tan contundents amb altres empreses que són perfectes monopolis que amenacen amb la diversitat de mercat. És el cas de Spotify.

L’empresa de música streaming és avui dia i en molts països l’única opció dels usuaris per escoltar música de forma il·limitada. Per què no critiquem aquesta companyia? La veritat és que no hi ha resposta clara a aquest fenomen. Potser és per què després dels sempiterns debats sobre com acabar amb la pirateria a la indústria de la música, plataformes com la nomenada han apaivagat molt els ànims.

Sigui com sigui, el cert és que la presència de Spotify en el mercat segueix creixent. Aquesta vegada la firma sueca ha acabat amb la plataforma musical de streaming d’un gegant del sector de les Noves Tecnologies. Groove Music, el servei de Microsoft, deixarà la seva activitat a partir del pròxim 31 de desembre i s’integrarà a Spotify. A partir d’ara els usuaris que així ho desitgin podran migrar les seves llistes de reproducció a Spotify. Per la seva banda, els usuaris que no vulguin dur a terme aquest traspàs podran seguir escoltant la seva música sempre que l’hagin descarregat o la tinguin emmagatzemada en One Drive, és a dir en el núvol. Això suposa que, a partir de la data assenyalada, malgrat que Microsoft seguirà oferint actualitzacions als seus usuaris, només es podrà escoltar la música d’aquesta manera.

Tots aquells usuaris que tinguin subscripcions per a dates posteriors al 31 de desembre, segons ha informat el mateix Microsoft, rebran un xec regal o un reemborsament prorratejat.

En resum, un cop més veiem com en el món de les Noves Tecnologies, malgrat uns primers instants d’explosió d’empreses, s’està vivint una reconcentració en forma de monopoli.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa