MónTerrassa
Està fent Google l’adequat per a combatre les Fake News?
  • CA

Segueix la lluita de les grans empreses del sector virtual per aplacar les notícies falses o també anomenades “Fake News”.

Recentment ha estat Google qui ha explicat el seu nou procediment per evitar que les informacions fal·laces aflorin a la xarxa.

Google ha explicat que bloquejarà les notícies d’aquells portals que no indiquin en la seva descripció al país del què procedeixen. La mesura s’aplicarà al seu portal Google News, De la mateixa manera, els webs hauran de ser transparents pel que fa a la informació de la persona que ha produït la notícia i el seu origen.

Aquesta mesura s’afegeix a la que Google va llançar a l’abril i per la qual es comprova la veracitat de les notícies. Les notícies que són verificades són etiquetades sota el lema de “PolitFact” i “Snopes” sempre que hagin estat verificades per tercers.

Sens dubte es tracta d’un pas endavant per evitar esdeveniments com els que van ocórrer en les passades eleccions dels Estats Units. En aquest cas les notícies falses van donar un avantatge al candidat del Partit Republicà, Donald Trump. Facebook també ha dut a terme mesures similars després de les crítiques que va patir llavors. No obstant això, aquesta nova política de Google pot tenir les seves contrapartides. Què fer amb aquelles publicacions que per escapar de la censura en els seus països d’origen amaguen la seva identitat? Què fer amb aquests activistes o periodistes que per poder publicar han de “dissimular”? Són preguntes que tant Facebook com Google haurien de respondre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa