Aigües de Barcelona i la startup Citycise han llançat la campanya ‘#WeloveWater’ | AGBAR

Quantes vegades hem utilitzat el vàter com si fos una paperera? Hem pensat on van a parar els residus? Per recordar-nos què suposa aquest gest de vegades quotidià, Aigües de Barcelona i la startup Citycise han llançat la campanya ‘#WeloveWater‘, que pretén conscienciar la ciutadania que el vàter no és un abocador on s’hi puguin llançar residus com tovalloletes o cigarrets, perquè provoquen obstruccions en les depuradores i impedeixen que es desenvolupi correctament la tasca de depuració de l’aigua.

La campanya, que s’ha presentat a Cornellà de Llobregat, inclou l’aplicació ArtUp, que permet interactuar amb el contingut de la campanya i amb les infraestructures del cicle integral de l’aigua, gràcies a la transformació de més de 100 tapes de registre de la xarxa d’aigües i clavegueram en animals marins que cobren vida a través de realitat augmentada.

Mitjançant aquesta acció, Aigües de Barcelona vol alertar que els mals hàbits en el vàter tenen un impacte directe sobre el medi ambient i sobre els animals del mar i dels rius. Els animals en realitat augmentada són obra de l’artista Jorge Ochagavia i d’un grup de voluntaris d’Aigües de Barcelona i de Citycise.

Segons la companyia, cada any es llancen un total de 4,4 tones de residus en els vàters de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la qual cosa equival a 1,4 quilos per cada habitant. Entre els residus que es tiren al vàter estan lent de contacte, fil dental, tovalloletes, bastonets de les orelles, cotó, ungles, tiretes, cigarrets, restes de medicines i compreses. Aquests mals hàbits provoquen danys en el sistema de gestió de les aigües residuals i en la depuració, ja que residus com les tovalloletes no es descomponen i arriben a les depuradores gairebé intactes, provocant obstruccions en aquestes instal·lacions.

Nou comentari

Comparteix