L'alcaldessa Cesca Berenguer amb la regidora Glòria Ullés
L’alcaldessa Cesca Berenguer amb la regidora Glòria Ullés | Aj. Viladecavalls

!--akiadsense-->

L’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, i la regidora i portaveu d’ERC, Glòria Ullés, van connectar a la sessió virtual des de la Sala de Plens de l’Ajuntament -mantenint les mesures de seguretat pertinents- atès el fet que Ullés s’acomiadava de la vida política de Viladecavalls i presentava la seva renúncia de les funcions de regidora en aquest Ple d’octubre.

En primer lloc, es va aprovar l’acta del ple del 24 de setembre per unanimitat, donant pas així al segon punt de l’ordre del dia que correspon a la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2021. Unes ordenances fiscals que inclouen, entre altres, la congelació de l’Impost de Béns Immobles i bonificacions per aquest mateix impost per aquelles persones que apostin per les energies renovables, com ara les plaques fotovoltaiques. La modificació de les ordenances fiscals van ser aprovades per majoria absoluta amb els vots a favor de JxC, PSC i el regidor no adscrit, Carlos Méndez, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de FEM Viladecavalls.

Seguidament, es va portar a votació l’adjudicació del contracte major de serveis de gestió, recollida i transferència de la deixalleria municipal que recau a l’empresa de serveis Juan y Juan SL després d’aprovar-se per majoria absoluta amb els vots a favor de TJxV, PSC, Carlos Méndez i ERC, i el vot en contra de FEM Viladecavalls. En l’últim punt de la part dispositiva del Ple es va acordar la supressió del servei de mercat setmanal de comerciants ambulants de Can Trias per majoria absoluta els vots a favor de TJxV, PSC, Carlos Méndez, ERC i amb l’abstenció de FEM Viladecavalls.

Ajuts de fins a 500 euros

En el control d’equip de l’equip de govern es va donar compte de la delegació de la presidència del Consell Municipal de la Cultura, que recau al regidor, Jordi Amiguet. A continuació es va donar compte dels decrets dictats per l’Alcaldia del 21 de setembre al 22 d’octubre del 2020, així com dels acords de la Junta de Govern Local de les sessions de l’1 i del 15 d’octubre del 2020.

Abans de finalitzar el Ple d’octubre es van presentar dos assumptes d’urgència. Es va portar a votació la creació d’una subvenció de línia directa de fins a 500 euros per pal·liar les dificultats que pateixen els bars, restaurants i centres d’estètica, arran de les darreres mesures adoptades en matèria de salut. Aquesta subvenció ha estat aprovada per unanimitat i es podrà sol·licitar fins al 15 de novembre d’enguany, una vegada es publiqui en el web municipal.

En el darrer punt de la sessió, la regidora d’ERC, Glòria Ullés, va presentar la seva renúncia al càrrec tot encoratjant als veïns a participar en la vida política del municipi i deixant clar que, en independència dels colors polítics, l’objectiu sempre és millorar la vida dels seus convilatans. També, va afirmar que les seves conviccions republicanes, d’esquerra, independentista i feminista es mantindran com fins ara. Cesca Berenguer, va felicitar la Glòria per la seva gran vocació de servei públic i la defensa de les seves conviccions, així com recordar que durant tots aquests anys s’ha pogut mantenir la confiança i el respecte, pilars bàsics d’una bona relació. Tant l’alcaldessa, com els regidors i les regidores, van desitjar molta sort a la Glòria per la nova etapa que comença i es va donar les gràcies pels seus anys a l’Ajuntament. Finalment, i per simbolitzar aquest agraïment se li va lliurar un detall en nom de tota la corporació.

Nou comentari

Comparteix