MónTerrassa
Prova pilot a Viladecavalls per prevenir contagis de Covid amb l’ajuda de codis QR
  • CA

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Viladecavalls han iniciat un projecte pilot al municipi, impulsat pel Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès (SVE), per prevenir els contagis de COVID19 a través d’un codi QR de control de traçabilitat col·locats en establiments comercials, equipaments públics i actes municipals. L’objectiu del projecte pilot “Per un Viladecavalls més segur” és facilitar la detecció de casos positius al municipi per mitjà del control dels accesos en comerços i espais públics de concurrència.

El codi QR es llegeix amb un dispositiu intel·ligent i porta a un formulari digital en el qual es registra l’establiment o acte on ha estat la persona i el seu telèfon. Així, davant la possibilitat que una persona amb COVID19 hagi accedit a l’espai, es podrà saber els contactes d’aquesta i s’activarà el protocol d’actuació que consisteix en realitzar una trucada a les persones contacte i suggerir que es facin una prova PCR, de manera voluntària, gratuïta i no vinculada a fer quarantena, per descartar que han estat contagiades. En cap cas s’informarà al contacte de risc del nom de la persona contagiada o del nom de l’establiment i les dades registrades s’eliminaran al cap de quinze dies.

Des de l’Ajuntament de Viladecavalls es fa una crida a la col·laboració ciutadana perquè faci ús d’aquests codis QR que facilita l’estudi i la traçabilitat dels casos i contactes i que comporten una millora de la prevenció dels contagis de COVID19 al municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa