MónTerrassa
Neix la Vilaleta, una galeta made in Viladecavalls
  • CA

Viladecavalls ja disposa d’un producte gastronòmic únic: una galeta anomenada La Vilaleta. Ha estat elaborada de forma artesanal pels forners vilacavallencs del forn Deleita’t, situat al barri de Can Trias, i vol representar un homenatge al municipi. Té forma de V i se n’han fet dues variants: una de llisa, més adequada per a l’època de l’estiu; i una amb xocolata, pensada sobretot per al temps de fred. Cal dir però que les dues versions estaran disponibles també a l’hivern.

Des del forn manifesten que està previst que pròximament també es creïn noves versions, com per exemple, està previst fer una galeta sense gluten i una altra sense sucre, elaborada amb edulcorants d’origen natural. També hi haurà una versió nadalenca, adornada amb la corresponent decoració.

La seva composició principal és a base de mantega, farina, sucre i ou, i amb xocolata les d’hivern. Recorden, amb gust i textura, a les típiques galetes nòrdiques. Tots els seus ingredients són naturals, i no contenen cap mena de conservants ni colorants.

La seva estrena serà a la Fira Gastronòmica de la Festa de Sant Martí 2021, que se celebrarà el 13 i 14 de novembre al nucli urbà de Viladecavalls. Des de l’Ajuntament subratllen, en un comunicat, que aposten per aquesta “dolça iniciativa dels forners locals” i, per això, a partir d’aquest any, el Martinet serà substituït per la Vilaleta, és a dir, els nens i nenes de les llars d’infants municipals seran obsequiats amb la nova galeta durant la tradicional Cantada de les Llúcies.

Emmarcant-la dins la Festa de Sant Martí, patró del municipi, l’antiga Festa Major ha esdevingut, sota el lema “Recuperem les tradicions”, un nou format de Fira gastronòmica de productes de proximitat centrada en les tradicions, el món de la pagesia i la cultura popular. Podeu consultar el programa complet d’activitats que es duran a terme el pròxim cap de setmana clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa