MónTerrassa
El futur Centre d’Arts Escèniques de Viladecavalls ja té emplaçament
  • CA

El futur Centre d’Arts Escèniques de Viladecavalls ja té emplaçament. Després d’un llarg procés de negociacions, el passat dimarts dia 10 de gener de 2023, l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, en representació de l’Ajuntament, i Emilio Álvarez, en nom del Casal Familiar de Viladecavalls, van signar davant notari la donació d’una part de l’edifici de l’entitat, situat al carrer Antoni Soler i Hospital 2, davant l’ajuntament.

Segons informa l’Ajuntament en un comunicat, l’edifici, que té una part en construcció, disposa d’una superfície de 315 m2 amb destinació d’auditori i sala d’arts escèniques. Aquest espai ofereix moltes possibilitats que l’Ajuntament està valorant en l’estudi del projecte que s’està redactant, amb l’objectiu que s’adapti a les necessitats del teixit cultural de Viladecavalls.

Viladecavalls, com a municipi adherit al pacte d’alcaldes i alcaldesses on entre altres, té el compromís de reduir les emissions de CO2, per aquest motiu es contempla la instal·lació d’un equip fotovoltaic d’autoconsum d’energia elèctrica compartit en la totalitat de la finca, incloent la resta d’instal·lacions del Casal Familiar. Així, es dona continuïtat als objectius, recollits en el PAESC (Pla d’Acció per l’Energia i el Clima).

De la possible dissolució a la donació per al futur Centre d’Arts

Va ser a l’abril de 2021 quan va tenir lloc una reunió entre el Casal Familiar i l’Ajuntament per una possible compra per part municipal. En aquesta reunió, el Consistori va posar en relleu el seu interès per tal d’adquirir les instal·lacions del Casal Familiar amb l’objectiu de poder tenir unes instal·lacions al centre del Casc Urbà. Aquest interès venia donat per la preocupació que s’havia transmès per l’entitat de possibles problemes de viabilitat econòmica, la falta de relleu de la Junta que facilitessin la renovació dels càrrecs i que aquests fets podien avocar en un futur a que l’entitat pogués desaparèixer i/o haver de tancar les seves instal·lacions.

Tanmateix, finalment es va poder escollir una nova Junta, encapçalada per Emilio Álvarez, i va ser aleshores quan es va transmetre al Consistori que l’entitat era viable econòmicament, segons l’estudi que havien realitzat i que per tant, la intenció era presentar un projecte de funcionament, així com la voluntat de no vendre les instal·lacions de l’entitat. L’Ajuntament de Viladecavalls va decidir retirar formalment l’oferta d’adquisició i va quedar a l’espera de possibles negociacions que s’ajustessin a aquesta nova realitat i valoració de necessitats de l’entitat Casal Familiar.

Els mesos van passar i al juliol, l’ajuntament de Viladecavalls va proposar la cessió de la nau adjacent a les instal·lacions al Casal Familiar, obra no finalitzada al llarg dels anys, per destinar-la a la construcció d’un centre d’arts escèniques municipal. La proposta plantejada per l’Ajuntament era la d’estudiar conjuntament les possibilitats de cessió d’aquest espai de l’entitat, amb la finalitat que es pogués desenvolupar el projecte d’arts escèniques municipal i portar a terme les obres necessàries per tal de que esdevingui una realitat al municipi. I ara, mig any després s’ha pogut posar fil a l’agulla oficialment amb la donació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa