MónTerrassa
La depuradora Viladecavalls Est passarà de 900 a 2.200 m³/dia de capacitat
  • CA
Visita d'obres a la depuradora Viladecavalls Est
Visita d’obres a la depuradora Viladecavalls Est | Aj. Viladecavalls

!--akiadsense-->

L’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, acompanyada pel Director l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, han visitat aquest divendres, 2 d’octubre, l’obra d’ampliació de la depuradora de Viladecavalls Est amb l’assistència també de tècnics d’ACA i obres públiques, del regidor de medi ambient i l’arquitecte municipal. L’obra emplaçada a la carretera B120 va començar el passat dimarts, 1 de setembre i suposaran una inversió d’1,7 MEUR.

Els treballs a la depuradora consisteixen en augmentar la seva capacitat de 900 a 2.200 m³/dia, adequant-se a les necessitats de sanejament actuals i futures, mitjançant l’ampliació dels elements de tractament de la depuradora i la remodelació d’alguns elements existents. Les obres, es duran a terme garantint el funcionament de la planta i està previst perllongar durant 9 mesos, consistiran en l’ampliació del pou de bombament de capçalera, la instal·lació d’un nou pretractament mitjançant un equip compacte, la construcció d’un nou tractament biològic format per dues línies de reactor biològic tipus seqüencial (SRB, Sequencing Batch Reactor) i la reconversió d’un edifici existent de pretractament en edifici de serveis, entre d’altres.

L’ACA ha adjudicat el treball a la unió temporal d’empreses formada per la lleidatana Sorigué i les valencianes SAV i Depuración de Aguas del Mediterráneo (DAM). Aquesta última gestiona el 10% del total de les instal·lacions a Espanya, el que equival al 18% del total d’aigua tractada en tot l’Estat. L’alcaldessa de Viladecavalls, ha posat en relleu que són unes obres de millora reivindicades al llarg del temps i que suposaran una millora notable en el funcionament del sistema de depuradores tan necessari en l’actualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa