Acció al mercat de Castellar del Vallès

Acció al mercat de Castellar del Vallès | CCVO

El Consell Comarcal impulsa la campanya “Apunta’t al Consum Sostenible” en el marc del Vallès Circular que inclou accions diverses per modificar els hàbits de vida i de consum, adreçades a la ciutadania i als establiments comercials i de restauració locals i als paradistes de mercats setmanals, considerant clau el seu rol per al canvi d’hàbits de compra i consum. Ja s’han realitzat accions a Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Viladecavalls, Palau-solità i Plegamans.

L’objectiu és provocar la reflexió sobre què es consumeix i com es consumeix (o sobre què es ven i com es ven), sobre la relació d’aquest consum amb la salut, la qualitat de vida o l’impacte en el medi ambient per avançar cap a un consum conscient i responsable. Durant els mesos de juny i juliol s’han portat a terme diferents actuacions en cinc municipis en col·laboració amb els ajuntaments.

A Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, i Viladecavalls s’han visitat establiments d’alimentació i restauració informant amb un document visual de propostes que poden incorporar sobre productes, proveïdors, nous envasos i serveis i per recollir informació sobre bones pràctiques que porten a terme per recolzar els hàbits de compra sostenible (130 establiments en total). Amb les informacions registrades es farà per a cada establiment interessat un pòster personalitzat divulgatiu i de suport a la campanya. Aquests pòsters es lliuraran en el marc d’una acció formativa que es farà en cada municipi.

Per al mes de setembre hi ha planificades accions de continuïtat en aquests municipis i també a Ullastrell i a Sentmenat. També s’iniciarà la planificació d’actuacions a Badia del Vallès, Polinyà, Rellinars, Santa Perpètua de Mogoda i Vacarisses. En total seran 12 els municipis els que aquesta campanya es porti a terme.

Nou comentari