MónTerrassa
La veritable defensa de l’ecologia i el medi ambient a Vacarisses
  • CA
Imatge de les obres de pacificació de la cruïlla
Imatge de les obres de pacificació de la cruïlla | Movem Vacarisses

!--akiadsense-->

Davant del dèficit ecològic que cada cop és més evident, considerem que els Ajuntaments han de ser el model per preservar l’entorn i la natura. Això significa, també, retornar a valorar les petites dimensions, la reutilització, cuidar i conservar els nostres espais públics, garantir unes condicions d’habitabilitat dignes, afavorir una mobilitat sostenible amb transport públic, un consum responsable i de proximitat.. Aquestes premises defineixen una clara defensa, real i efectiva, d’un concepte ampli de protecció del medi ambient.

A Vacarisses, la gestió de l’actual equip de govern d’ERC no conjuga amb aquesta defensa: veiem les actuals obres de “desfeta” d’espais d’origen del nucli de la Vila; la construcció d’un “magestuós” parking, més propi d’una ciutat, en pro de més vehicles privats; una mancança de cura, endreçament i neteja dels nostres espais públics (parcs infantils, carrers, voreres, places), l’absència d’una aposta per millorar el transport públic d’autobús, no només al municipi sinó també amb el seu enllaç amb les ciutats en les quals estem a cavall, Terrassa i Manresa; una deixalleria “deixada”, una manca d’espai adeqüat en la mateixa per a la reutlització i afavorir-ne la recuperació dels residus.

Des de Movem Vacarisses no ens cansem d’insistir-hi, Ple rera Ple, però la resposta és sempre la de “ho estem estudiant”. També el fet de tenir una regidoria de Medi Ambient ha de significar dotar-la de més recursos econòmics i de personal per poder fer-la més efectiva. L’encara “incògnita xifra” del retorn i estalvi del sistema de recollida de residus del Porta a Porta hauria de revertir-se en aquestes millores. Les actuacions en el dia a dia són les que haurien d’evidenciar la voluntat de cuidar, de debó, el nostre entorn, i no més paraules.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa