MónTerrassa
Vacarisses reprova el govern espanyol per ajudar a fugir Joan Carles I
  • CA

El ple municipal de Vacarisses va aprovar aquest dijous una moció per retirar els honors a Joan Carles I, davant del presumpte cas de corrupció en què estaria vinculat. El republicà Albert Salamé va ser l’encarregat d’exposar la proposta afirmant que el rei emèrit “ha acabat fugint, amb la complicitat del govern espanyol”. “Aquest consistori no pot quedar al marge d’aquesta denúncia”, va assegurar Salamé.

Per això, es demanava instar el govern de l’Estat espanyol i el Congrés de Diputats a implementar les reformes necessàries per poder investigar la corrupció de la monarquia; retirar els privilegis de què gaudeix Joan Carles I, així com l’aforament al Tribunal Suprem; derogar els delictes de calúmnies i injúries contra la Corona, i anul·lar les causes i sentències per aquests; permetre la fiscalització dels comptes i activitats de membres de la Casa Reial, i retornar els diners que la monarquia hagi obtingut de manera il·lícita. Finalment, el grup d’ERC va voler “reafirmar el dret d’autodeterminació de Catalunya perquè les catalanes i els catalans decidim el nostre futur polític i institucional, així com solidaritzar-nos amb qualsevol iniciativa per exercir el dret democràtic de la ciutadania espanyola a decidir lliurement sobre el seu model d’Estat”.

La moció es va aprovar amb l’únic suport d’UIPV, tot i mostrar la seva disconformitat amb la conveniència de presentar-la en aquest moment. “Hi ha altres problemes que hauríem de debatre”, va afirmar el regidor de la formació Josep Mª Gibert. En canvi, Veïns per Vacarisses i Movem Vacarisses es van abstenir per considerar que alguns acords, com la reprovació al govern espanyol, no hi tenien cabuda. Clara Fuster, de MV, va titllar la moció d’electoralista i va criticar: “A ERC, interessa més fer caure el govern de l’Estat que la monarquia”. Per la seva banda, Pedro Serna, de VxV, va aprofitar la seva intervenció per fer un prec al grup municipal d’ERC: “Ens agradaria que, amb el mateix èmfasi que posen contra el rei, que el compartim, es posicionin en casos de corrupció a Catalunya, que en són bastants”. Finalment, Ciutadans va votar en contra de la moció per respectar la presumpció d’innocència. “Actuem com a jutges i no com a polítics, ja que sols ens basem en una investigació periodística i ni tan sols policial”, va explicar la regidora del grup, Estefanía Muñoz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa