MónTerrassa
Vacarisses inaugura l’Oficina d’Acció Climàtica i Biodiversitat
Oficina d'Acció Climàtica i Biodiversitat, a Vacarisses
Oficina d’Acció Climàtica i Biodiversitat, a Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Vacarisses ha inaugurat l’Oficina d’Acció Climàtica i Biodiversitat, un projecte pioner a Catalunya. Es tracta d’una aposta de l’equip de govern “per les polítiques mediambientals, amb actuacions complementàries com el canvi de l’enllumenat per tecnologia LED, una transició en marxa des de fa temps”.

Des de la nova oficina, es gestionarà, d’una banda, el servei de recollida de residus Porta a Porta, a més de fomentar una millora i augment de les xifres de reciclatge. L’objectiu és arribar al 90% (un 6% més de l’actual) i posicionar, així, Vacarisses entre un dels primers municipis de Catalunya. D’altra banda, la ciutadania podrà sol·licitar assessorament energètic, tant per estalviar com a l’hora de substituir un sistema per un altre.

Un dels aspectes més innovadors de la nova oficina i que molts pocs ajuntaments ofereixen és l’impuls de projectes de biodiversitat, com la lluita contra espècies al·lòctones com el mosquit tigre o la vespa asiàtica, en col·laboració amb l’ADF; la recuperació d’un bosc de ribera, o l’organització de tallers sobre caixes niu i refugi per reforçar la presència de certs exemplars d’ocells i mamífers per combatre, precisament, espècies invasores. D’aquestes tasques se n’encarregarà una empresa externa. Finalment, l’Oficina d’Acció Climàtica i Biodiversitat pretén ser un espai de coordinació amb els dos parcs naturals que envolten Vacarisses: Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montserrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa