MónTerrassa
Vacarisses condemna la inhabilitació de Torra en un ple amb absències
  • CA
Ple extraordinari a Vacarisses
Ple extraordinari a Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, ha convocat aquest dimarts un ple extraordinari per rebutjar “de forma rotunda i contundent” la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Celebrat per videoconferència, s’hi ha presentat una moció basada en una proposta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que ha estat aprovada amb els vots favorables d’ERC i UIPV, i l’abstenció de Veïns per Vacarisses.

Masana ha iniciat el ple explicant el contingut de la moció i recordant la també inhabilitació de l’exregidor de Sant Joan de Vilatorrada i pallasso, Jordi Pesarrodona. Tot seguit, ha informat sobre l’absència de les regidores del PSC i Movem, que no han pogut assistir a la sessió, i de la de Ciutadans, que ha comunicat la voluntat de no ser-hi.

La moció aprovada exigeix “el respecte absolut pels Drets Fonamentals, als quals els càrrecs electes no renunciarem de cap de les maneres” i condemna “la repressió contra el moviment independentista”. A més, es demana “una justícia justa, ponderada i equilibrada, que no faci política i que respecti la separació de poders”, així com “el màxim respecte per les institucions catalanes i pels nostres representants, escollits democràticament”. Respecte a la sentència del Tribunal Suprem, la moció la considera “totalment grotesca i desproporcionada” i derivada “de la instrumentalització de diverses institucions de l’estat, com la Junta Electoral Central”. En aquest sentit, s’expressa “la total solidaritat cap al president Torra, que ha patit dos processos judicials injustos per defensar, des de la màxima institució del nostre país, la llibertat d’expressió, la llibertat dels presos i dels exiliats, i el dret d’autodeterminació”.

Finalment, el text presentat reitera el compromís de l’Ajuntament en la República Catalana: “Continuarem treballant des de cada poble i cada ciutat per materialitzar l’estat català, un projecte que compta amb el suport majoritari de la població. Una opció política que és l’única capaç de garantir, en aquests moments, la democràcia, el progrés social i econòmic, i la protecció de la cultura i les institucions”.

Des de VxV, Pedro Serna ha titllat la convocatòria d’”atropellament per part dels partits polítics independentistes”, per no tenir “res d’extraordinari i que s’hauria pogut fer en qualsevol altre moment”. L’alcalde ho ha justificat així: “Les entitats municipalistes ens han demanat urgència per donar una resposta ràpida a aquesta inhabilitació”.

Josep Mª Gibert, d’UIPV, també ha lamentat les absències per haver-se fet “de manera molt precipitada”, però ha mostrat el suport del seu grup a la moció: “Aquesta sentència està totalment fora de lloc. Inhabiliten la màxima autoritat del país, ens agradi més o menys com està governant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa