MónTerrassa
Vacarisses posa en marxa la primera Comunitat Energètica

Vacarisses compta amb la primera Comunitat Energètica. Des de fa aproximadament un any, davant de la lluita contra el canvi climàtic i emmarcat dins del pla d’acció de Transició Energètica, l’Ajuntament de Vacarisses ha estat treballant per poder crear una Comunitat Energètica Local (CEL) a la vila vallesana. Aquesta setmana, inicis de maig, s’engega oficialment, juntament amb l’empresa especialitzada en la matèria Elecsum.

Es tracta d’un projecte participatiu per compartir amb la ciutadania part de l’energia elèctrica que és generada per les plantes actualment instal·lades en edificis i equipaments municipals. La normativa actual (RD244/2019) permet poder beneficiar altres persones usuàries (comptadors) les quals estiguin dins un radi de 2.000 m al voltant del punt de generació. Per a això, no és necessari canviar de comercialitzadora ni realitzar cap tipus d’instal·lació a casa, i per contra pot suposar una reducció important de la factura anual si es mantenen els consums habituals.

Llars en situació de pobresa energètica

Inicialment, es posaran a disposició de la ciutadania 40 kW repartits en dues instal·lacions fotovoltaiques, la de l’escola Pau Casals i la del Poliesportiu. Els primers 20 kW es destinaran de manera preferent a llars en situació de pobresa energètica, mentre que dels restants en podrà gaudir tota la ciutadania en general.

A mesura que es vagin posant en marxa les noves instal·lacions previstes, s’augmentarà la potència fotovoltaica per compartir a la CEL. S’ha calculat que el potencial fotovoltaic al nostre municipi serà de 400 kW, comptant les instal·lacions ja existents i les projectades.

Si vols conèixer més informació sobre aquest projecte, et convidem a la xerrada que tindrà lloc el proper dijous 11 de maig, a les 18:30 h, a la sala Neus Català d’El Castell. I si no pots esperar i vols començar a informar-te i resoldre dubtes, pots consultar aquest apartat de preguntes freqüents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa