MónTerrassa
Vacarisses commemora el Dia Internacional de les Dones
Ple municipal de febrer a Vacarisses
Ple municipal de febrer a Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Aquest dijous es va celebrar el ple ordinari de febrer de l’Ajuntament de Vacarisses, en què és va llegir el manifest del 8M, Dia Internacional de les Dones, que es commemorarà la propera setmana. La regidora de Polítiques de Gènere, Júlia Carbó, va expressar el compromís de l’equip de govern “de tirar endavant polítiques de conciliació de la vida laboral, personal i familiar per garantir que les dones tinguin dret a gaudir de temps de lleure i participació en igualtat de condicions que els homes”.

Aquest compromís està plasmat “en uns pressupostos on s’han augmentat les partides destinades a treballar aquestes qüestions, com els Punts liles, una diagnosi en termes de gènere en l’àmbit d’oci nocturn, diferents exposicions, xerrades i tallers que tracten de visibilitzar qüestions com la sexualitat, les diferents identitats de gènere i orientacions sexuals, entre d’altres”. Finalment, Carbó va apel·lar a “la mobilització a favor dels drets de les dones avui i cada dia de l’any” i va fer una crida a participar a la Caminada de la dona, el mateix diumenge 8 de març, a Vacarisses.

A l’apartat d’Informes de Presidència, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va explicar que el municipi està inclòs en el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum, finançat per fons FEDER i l’àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona. En el cas de Vacarisses, les plaques s’ubicaran al terrat de La Fàbrica i suposaran un estalvi d’energia del 40%.

Masana també va informar sobre la sol·licitud de subvencions a la Diputació per un import de 234.861 euros en diferents àrees, a més d’anunciar que les obres d’ampliació del CAP de Vacarisses finalitzaran la setmana vinent, moment en què s’iniciaran les del pàrquing que hi ha al costat de l’equipament. L’alcalde vacarissà va cloure la seva intervenció recordant el 44è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa