MónTerrassa
Vacarisses celebra la Festa Major Petita
  • CA

Com cada any, Vacarisses celebra la seva Festa Major Petita – Festivitat de Sant Felip Neri i Festa de la Vaca, amb una programació per a tots els públics. Enguany estarà distribuïda en quatre dies. Podeu consultar el calendari d’activitats en aquest díptic digital. L’actual pandèmia ha condicionat fortament el disseny de la celebració d’enguany. S’han mantingut tots aquells actes que no són molt multitudinaris i que permeten seguir les indicacions fixades pel PROCICAT per poder realitzar les activitats amb seguretat, com la Mostra de Música d’Arrel Tradicional, l’Entreparcs, i també el concurs a la millor tapa del segle XVIII. A causa de la situació sanitària, moltes activitats requeriran d’inscripció prèvia per respectar les corresponents limitacions de l’aforament.

Juntament amb la ballada dels Gegants de Vacarisses, que se celebrarà la tarda del divendres 28, tindrà lloc l’espectacle familiar ‘The incredible box’, a càrrec de la Companyia La Tal, al pati de l’escola Pau Casal (caldrà inscripció prèvia a la bústia electrònica [email protected]). L’altra activitat familiar serà una hora del conte sota el títol ‘Una muntanya de contes’, a càrrec de Mercè Martínez a la Biblioteca El Castell (caldrà inscripció prèvia a [email protected]). El dijous 27 a les 9.30 hores tindrà lloc un recorregut històric pel nucli adreçat a la gent gran (caldrà inscripció prèvia a través del correu electrònic [email protected]). El dissabte 29 a les 10 hores s’oferirà una visita guiada al castell de Vacarisses.

Música i tapes

En l’apartat musical, el protagonisme serà per a la música d’arrels i amb arrels. Un nom central del folk català, Marcel Casellas, obrirà la mostra amb el seu trio el dia 27 a les 19.30 hores amb una actuació a la plaça del Casal de Cultura. Posteriorment tindran lloc els concerts de Riu (dia 28, 19.30 h), Corrandes Són Corrandes (dia 29, 12 h), Arrels de Gràcia (dia 29, 19.30 h) i Morena (dia 30, 12 h). Tots els concerts funcionaran sota inscripció prèvia a través del següent formulari. S’hi trobarà una paradeta de la cooperativa El tresor de les vaques de l’alumnat de cinquè de l’escola Font de l’Orpina, on es posaran a la venda els productes artesans que s’han elaborat per a l’ocasió.

La conferència ‘Què menjaven els catalans al segle XVIII’, a càrrec de la professora i assessora de patrimoni culinari Núria Bàguena, servirà de prèvia de la festa i d’acte de presentació de la proposta de tapes que participaran en el II Concurs a la millor Tapa del XVIII. Tindrà lloc el dilluns 17 a la Biblioteca El Castell.

Set establiments s’han adherit al concurs: Camí de l’Obac Bar-Restaurant, Bar del Casal de Cultura, L’Estoneta, Braseria El Teix, Bar Restaurant Cal Miguelón, Restaurant La Pastora i Ca la Mariana. Amb la butlleta que trobareu als establiments participants, i seguint els requisits que allà s’indiquen, podreu votar la millor tapa i participar en el concurs per obtenir un àpat gratuït per a dues persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa