MónTerrassa
Vacarisses ataca la sequera a tres bandes: Pous, telecomptadors i canonades
  • CA

Vacarisses ataca el nou episodi de sequera a tres bandes: pous, telecomptadors i canonades. L’Ajuntament continua treballant en la millora de l’abastiment d’aigua al municipi amb diferents actuacions amb l’objectiu de reduir les probabilitats que tornin a patir un episodi de fortes restriccions com les ocorregudes ara fa uns mesos.

D’una banda, abans de l’estiu, es realitzaran canvis en alguns trams de canonades obstruïdes que dificulten oferir un bon servei, sobretot a Torreblanca I i L’Eixample. De l’altra, es continua treballant per detectar les fuites permanents i reparar-les. Ja s’està fent al nucli; dilluns vinent, se’n repararà una a El Fresno, i es continuarà per Can Serra i Torreblanca.

Les darreres setmanes s’estan realitzant lectures continuades i inventaris dels comptadors del Polígon industrial de Can Torrella per analitzar la concordança entre el cabal i el consum abonat. En aquest sentit, hi ha prevista una substitució massiva per comptadors de telelectura, amb una primera fase al mateixa polígon.

Torrella i El Palà, i connexió amb Viladecavalls

Quant a l’estat dels pous del municipi, els propers dies es duran a terme unes tasques de manteniment al pou principal de Can Serra; aquesta setmana s’iniciarà el projecte de connexió del nou pou de Torrella i, en breu, arribarà la resposta de Sanitat i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per poder posar en marxa el pou d’El Palà, que ja està connectat i a punt.

A més a més, l’Ajuntament de Vacarisses està treballant en l’actualització del projecte ja existent per a la connexió en alta d’aigua des de Viladecavalls. Amb l’objectiu d’aclarir dubtes tècnics sobre el mateix, hi ha concertades reunions amb el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura; el cap del Servei Territorial d’Urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el director general de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa