MónTerrassa
Vacarisses aprova un nou programa per lluitar contra l’absentisme escolar
  • CA

Dijous 27 de maig es va celebrar el ple ordinari de maig de l’Ajuntament de Vacarisses, a través de videoconferència retransmesa en directe per a tota la ciutadania. El ple va aprovar per unanimitat el Programa de tractament de l’absentisme escolar de Vacarisses, que té l’objectiu de garantir la plena escolarització de tots els infants i de fer seguiments per poder actuar amb rapidesa revertir qualsevol cas d’absentisme. La regidora d’Educació, Paola Moral, va agrair el compromís i la implicació en la confecció del programa de tots els agents socials implicats i de la tècnica d’educació de l’Ajuntament.

També es van aprovar per unanimitat altres propostes vinculades amb l’àmbit de l’ensenyament: les bases reguladores de l’atorgament de subvencions per l’adquisició de llibres de text, de material didàctic complementari i informàtic, que seguirà la línia d’inversió de l’any anterior, i les bases reguladores de l’atorgament a subvencions a entitats i associacions del municipi per a projectes i activitats d’educació. També es van aprovar per unanimitat la modificació de les ordenances fiscals.

Formació Professional, assignatura pendent

La moció presentada per Ciutadans amb l’objectiu d’implantar la Formació Professional en els centres educatius de Vacarisses va generar un cert debat. Tots els grups van mostrar-se d’acord en la necessitat d’oferir aquesta branca educativa al municipi i evitar que “els joves hagin de sortir del municipi, a vegades per anar força lluny, per cursa-la”, com va declarar Estefanía Muñoz, de C’s. La regidora d’Educació va reafirmar que implantar la formació professional al municipi és un dels objectius de l’equip de govern, però va apuntar que el procediment que li semblava adient passaria per demanar a la Diputació un recurs per ajudar l’Ajuntament a fer un estudi de quines serien les línies més demandades per la ciutadania i les empreses, a més de buscar el suport i la complicitat del consell de la Formació Professional de Terrassa, per presentar el corresponent projecte a la Generalitat. La moció va quedar sobre la taula, sota el compromís de l’Ajuntament de treballar activament la matèria.

Males olors a Coll Cardús

L’informe de presidència, per part de l’alcalde Toni Masana, va fer un repàs de la situació del municipi. L’atur al municipi ha baixat en onze persones i se situa en el 10,9%, gairebé tres punts per sota del Vallès Occidental. També va comunicar que, a dia 25 de maig, han entrat a l’abocador 95.108 tones de residus. L’alcalde Masana ha reafirmat que l’equip de govern comença a elaborar una ordenança d’olors que “és complicada perquè no hi ha legislació sobre aquest tema ni en l’àmbit nacional ni en l’estatal”.

Fent seguiment del problema de les olors que afecta el municipi, Masana va comunicar la reunió de l’equip de govern amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental perquè continui treballant en la millora del Centre de Tractament de Residus, i perquè la subvenció de 9,5 milions d’euros que es concediria per reformar-lo s’inverteixi prioritàriament “en aquells llocs que poden ser possibles focus d’emissions de pudors, la nau d’estabilització, la façana i les portes, tant si la inversió és finalment fraccionada com si no”, va declarar l’alcalde. Pel que fa a la possibilitat de denunciar el cas a Fiscalia, Masana va explicar que l’equip de govern ha estat assessorat legalment sobre la dificultat que l’Ajuntament es personi en contra del Centre de Tractament de Residus, perquè aquest és propietat del Consorci i l’Ajuntament n’és un consorciat, “amb la qual cosa no ens podem denunciar a nosaltres mateixos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa