MónTerrassa
Vacarisses acull una jornada sobre plantes medicinals i remeis populars

Vacarisses acollirà aquest pròxim dissabte, 7 de maig, una jornada dedicada a les plantes medicinals i els remeis més populars. Fins a una setantena de persones, d’arreu de Catalunya, s’han apuntat per participar en les diverses xerrades i tallers que tindran lloc en diversos espais del municipi.

Les plantes medicinals i els remeis populars formen part de la nostra cultura mil·lenària i ens acosten als nostres orígens i a la natura més propera. Ensenyar, aprendre, descobrir i debatre al seu entorn aporta quelcom de positiu a la nostra societat, a voltes massa tecnificada, alhora que ens permet gaudir de la tradició al costat dels nous usos, experimentacions i aplicacions que tenen en camps com la medicina, les cures, l’etnobotànica, la sostenibilitat, etc.

En aquest sentit, l’objectiu d’aquestes jornades és fer arribar la cultura de les plantes medicinals i els remeis populars a tota la població, amb sessions que permetin apropar aquest coneixement a les diferents generacions i que promoguin l’intercanvi d’experiències, cultura i records.

Persones, plantes, cultura i benestar. La recerca etnobotànica és el títol de la conferència inaugural, seguida d’Ensenyar i transmetre l’etnobotànica. Després d’un taller educatiu del Curacops, es presentarà Virtuts i tradició de l’oli de ginebre i hi haurà una taula rodona sobre com Incorporar les pràctiques tradicionals en el món mèdic. El matí es clourà amb un debat al voltant de totes les xerrades anteriors. El programa continuarà a la tarda, amb tallers pràctics sobre olis essencials a càrrec del grup del Casal de Gent Gran de Vacarisses i del Grup Vallès Occidental de l’Associació Flora Catalana, i es clourà amb un tast de galetes Trias i vi de Ramon Roqueta.

La jornada Plantes medicinals i remeis populars està oberta a professionals i persones estudioses, investigadores i afeccionades. La participació és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament. Està organitzada per les JOMPAC (Jornades sobre Memòria Popular a Catalunya), amb el suport de l’Ajuntament de Vacarisses i la Diputació de Barcelona. Les JOMPAC són una iniciativa de la CEMPAC (Coordinadora d’Entitats de la Memòria Popular a Catalunya), que té com a objectiu acollir i donar visualització de les entitats o persones que treballin a l’entorn de la memòria popular a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa