MónTerrassa
UIPV i Junts, candidatura unitària a les eleccions municipals de Vacarisses
  • CA

Unió Independent per Vacarisses i Junts per Catalunya han arribat a un acord per concórrer de manera unitària en les pròximes eleccions municipals a Vacarisses. “Arribar a un acord per una llista associada ha estat una feina agraïda i fàcil, perquè hem constatat que compartim molts aspectes en comú, reptes, projectes i visió de futur, a més d’una nova manera d’entendre la política municipal”, han manifestat des d’UIPV, actualment a l’Ajuntament amb tres regidors. Junts no té representació municipal.

Ambdós partits ja han anunciat alguns dels noms amb què compten com a suport per encarar les municipals de 2023. Així, Lluís Martínez i Sayas, exregidor d’ERC a Vacarisses, és un dels personatges rellevants, com també Marc Ges, expresident d’ERC-Bages i exconseller nacional dels republicans. La proposta també inclou que aquesta llista seria tractada com si fos de Junts, en el sentit de
suport tècnic, jurídic i econòmic. I l’encapçalament de la llista portaria les sigles d’UIPV-Junts amb un guionet amb les lletres que vinculin a Junts per Catalunya a tot arreu. D’aquesta manera, els vots obtinguts comptabilitzarien en els òrgans supramunicipals, com si fossin directament de Junts. No ha transcendit encara qui serà el candidat a l’alcaldia.

Votants similars

Des d’UIPV subratllen que “en els darrers anys Vacarisses ha experimentat canvis importants amb l’arribada de nous veïns, amb necessitats socials diferents. Per això, de la mà de Junts, veiem l’oportunitat de créixer. Podem aportar una dilatada experiència de govern -han estat governant en cinc legislatures a Vacarisses- i alhora tenim l’oportunitat de contribuir amb el futur del nostre país, projectant polítiques amb transversalitat”, han sentenciat.

Per la seva banda, des de Junts manifesten que l’aposta per unir-se en una candidatura ha estat una decisió presa a consciència. “Després d’analitzar la realitat política municipal de Vacarisses i la seva història, hem constatat que molt bona part dels votants d’UIPV, en altres comeses electorals, voten a Junts per Catalunya”, argumenten. També coincideixen en ressaltar que hi ha consens en “plantejaments de propostes defensades en plens municipals, el seu tarannà i l’actitud de crítica constructiva vers l’equip de govern municipals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa