MónTerrassa
UiPV exigeix al govern que faci retirar les runes abocades en una parcel·la municipal
  • CA
La zona d'abocament de runes a l'entrada del municipi
La zona d’abocament de runes a l’entrada del municipi | UiPV

!--akiadsense-->

Unió Independent per Vacarisses ha denunciat un increment d’abocaments il·legals en diverses zones del municipi. En un comunicat, la formació municipal recorda als veïns que “cal que entre tots vetllem i ens conscienciem de la necessitat de ser respectuosos amb el medi ambient en un entorn natural privilegiat com el de Vacarisses, i fer ús de la deixalleria municipal”.

Entre els abocaments detectats hi ha la concentració de runes a l’entrada del municipi, a una parcel·la municipal de l’avinguda Muriel Casals, sota la zona esportiva. “Runes que provinents de les obres de la cruïlla del centre del poble, contractades per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vacarisses, i que l’empresa adjudicatària ha de portar obligatòriament segons el contracte i la pròpia ordenança a un abocador controlat”. Denuncien que “l’Ordenança de runes i terres de l’Ajuntament de Vacarisses deixa molt clar que el lloc de lliurament de les terres i runes serà indicat en la llicència i podrà efectuar-se de les següents maneres:

a) Directament als contenidors col·locats d’acord amb les ordenances municipals corresponents, que hauran estat contractats pel propietari, productor o posseïdor dels residus, i que posteriorment seran transportats al dipòsit controlat de runes autoritzat.

b) Directament a les instal·lacions de gestió autoritzades (àrees d’aplec provisional, dipòsit controlat, planta de reciclatge), mitjançant el pagament del preu corresponent en els casos que així procedeixi”.

Per aquest motiu, des d’UiPV subratllen que “és molt difícil que els veïns compleixin les ordenances municipals i actuïn de forma respectuosa amb el medi ambient, quan el mateix Ajuntament permet que es facin abocaments d’empreses privades, en zones que no corresponen i es compleixi l’ordenança de runes”. L’agrupació exigeix a l’equip de govern que “faci retirar immediatament a l’empresa de les obres de pacificació de la cruïlla els abocaments de runes de la parcel·la municipal i no es permeti ni s’autoritzi cap més abocament de runes i terres en la zona”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa