MónTerrassa
Renfe inicia una nova fase de les obres de millora de l’estació de Vacarisses
Projecte del pas elevat a l'estació de Vacarisses
Projecte del pas elevat a l’estació de Vacarisses | Renfe

!--akiadsense-->

Aquest cap de setmana, Renfe ha iniciat una nova fase a les obres de millora de l’estació de Vacarisses, uns treballs que permetran que sigui totalment accessible així com la renovació i modernització dels equipaments de l’estació. Aquestes actuacions, que es van iniciar a finals de gener, disposen d’un pressupost d’1.367.402 euros i un termini d’execució de l’obra civil de 10 mesos. El cap de setmana del 21-22 de setembre s’ha portat a terme la maniobra d’hissat i posterior instal·lació del tram central de la passarel·la.

Els principals treballs contemplen la construcció d’un pas elevat que connectarà les dues andanes de l’estació amb la instal·lació d’ascensors per tal de garantir la mobilitat dels clients. A més també es duran a terme tasques de recrescuda de l’alçada de les andanes per arribar als 68 cm sobre la cota del carril i l’ampliació a 200 metres per facilitar l’estacionament de trens en doble composició.

Els treballs també contemplen actuacions de rehabilitació de la marquesina de l’edifici de viatgers, el tancament perimetral de l’estació, la instal·lació de màquines autovenda, validadores de bitllets, així com nous teleindicadors i la millora en matèria d’eficiència energètica canviant per llum amb tecnologia LED.

Millores als sistemes d’informació i atenció al client

Coincidint amb les actuacions de millora de l’accessibilitat, també es realitzarà la instal·lació dels nous sistemes d’informació i atenció al client. Aquests equipaments consisteixen en teleindicadors LED a cadascuna de les andanes amb missatges de les properes parades que realitza així com el temps estimat d’arribada. A més també s’instal·larà una pantalla amb informació en temps real de les properes circulacions. L’estació de Vacarisses disposa de 34 serveis diaris de Rodalies de Catalunya. Diàriament l’utilitzen 233 viatgers de mitjana en dia laborable que poden desplaçar-se fins al centre de Barcelona en un temps de viatge d’una hora.

Inversió i millores a la línia R4

Aquestes actuacions formen part del pla d’accessibilitat per les estacions de rodalia de Barcelona que compta amb un pressupost de 100 milions d’euros. A més de les actuacions a l’estació de Vacarisses, el pla d’accessibilitat també s’està desenvolupant a les estacions de Sant Miquel de Gonteres, i està previst que digui a terme la licitació del projecte d’accessibilitat durant aquest 2019 a l’altra estació del municipi, Vacarisses-Torreblanca. Una inversió a la línia R4 nord propera als 10,5 milions d’euros en el tram Barcelona – Terrassa – Manresa que es concreta a les estacions de Sabadell Centre, Torre del Baró, Castellbell i El Vilar-Monistrol, Viladecavalls, Sant Miquel de Gonteres i Manresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa