MónTerrassa
La recollida de residus Porta a Porta es renova 4 anys més
  • CA
Ple de Vacarisses
Ple de Vacarisses | A.V.

!--akiadsense-->

El ple d’ahir de l’Ajuntament de Vacarisses va prorrogar el contracte del servei de residus Porta a Portai, així com els de neteja viària i gestió de la deixalleria.

Al 2007, el ple de l’Ajuntament de Vacarisses va adjudicar a l’empresa Servicios Juan i Juan el contracte de la gestió del servei municipal de neteja viària, de la deixalleria municipal i de la recollida de residus. El text, modificat al 2017 per la implantació del Porta a Porta estipula que el contracte es podrà prorrogar de forma expressa cada 4 anys. Així, la nova pròrroga serà vigent fins al 2023, seguint apostant pel nou sistema de recollida de residus, que ha obtingut molts bons resultats en el primer any de funcionament. La proposta va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Sanció a l’empresa que gestiona els menjadors escolars

Segons l’informe elaborat per la tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Vacarisses, el passat 14 de desembre va haver una incidència durant el servei de menjador de l’escola Font de l’Orpina<https://www.vacarisses.cat/pl80/la-vila/telefons-d-interes/id141/escola-d-educacio-infantil-i-primaria-font-de-l-orpina.htm>.

Els detalls es recullen a la instància presentada més tard per la mateixa empresa adjudicatària del contracte de gestió d’aquest servei, Futur Just Empresa d’Inserció. Així, es reconeix haver servit formatge a un nen al·lèrgic a la proteïna de la llet de vaca. En manifestar una reacció al·lèrgica, la coordinadora de menjador va avisar la família, que, ràpidament, va medicar l’infant. El plec del contracte de gestió del servei de menjadors escolars considera infraccions greus “les que causin lesions a la seguretat, la salubritat i els interessos legítims de les persones usuàries” i preveu una multa de 1.000 euros en aquests casos. El ple de l’Ajuntament de Vacarisses va acceptar ahir aquesta sanció per unanimitat, una decisió que també havia rebut el suport de la Comissió de menjador. A més, tal com va explicar la regidora d’Educació, Clara Fuster, s’ha imposat un règim disciplinari a l’empresa per evitar incidents similars, encara que una reincidència implicaria ja la rescissió del contracte. També se li ha exigit una millora dels protocols a seguir en casos d’al·lèrgies alimentàries.

Sorteig de les meses electorals

Segons estableix la Junta Electoral Central, el sorteig per a la designació de membres de les meses electorals s’ha de realitzar en sessió plenària de l’Ajuntament. Precisament, dilluns vinent, el consistori vacarissà celebrarà un ple extraordinari<https://www.vacarisses.cat/pl9/ajuntament/organs-de-govern/ple/id464/ple-extraordinari-d-1-d-abril-de-2019-ordre-del-dia.htm> per dur a terme aquest sorteig de cara a les eleccions del 28 d’abril. En canvi, el sorteig de les meses per a la convocatòria del 26 de maig s’ha delegat a la Junta de Govern Local<https://www.vacarisses.cat/ajuntament/organs-de-govern/junta-de-govern.htm>, tal com va decidir ahir el ple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa