MónTerrassa
El ple de Vacarisses debat sobre la bretxa digital, aigua, dones i Hasél
  • CA
Ple municipal a Vacarisses
Ple municipal a Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Dijous al vespre, es va celebrar el ple ordinari de febrer de l’Ajuntament de Vacarisses, per videoconferència. El primer punt que es va aprovar, unànimement, va ser encarregar al Consell Comarcal del Vallès Occidental l’execució de les actuacions del programa Treball, Talent i Tecnologia. Subvencionat per la Diputació de Barcelona amb 16.208 euros, el seu objectiu és impulsar la tecnologia i acompanyar en la transició digital persones, empreses, comerç i institucions. D’aquesta manera, es pretén “treballar a nivell supramunicipal per reduir la bretxa digital”, tal com va explicar la regidora de Promoció Econòmica, Olga Serra.

També per unanimitat es va aprovar l’actualització de la regulació del servei de distribució i subministrament d’aigua a El Palà, La Creu i Els Caus. En aquestes urbanitzacions, l’empresa encarregada de la gestió és Mina, Aigües de Terrassa.

L’única moció del ple de febrer va ser presentada per ERC, en suport al cantant i poeta lleidatà Pablo Hasél, condemnat a presó per l’Audiència Nacional. El portaveu del grup municipal, Albert Salamé, va criticar que l’Estat espanyol i els seus tribunals protegeixin, en canvi, “qui fa apologia del feixisme, que mai es qüestiona, ni es jutja ni es reprimeix quan es manifesta”. I va afegir: “La llibertat d’expressió ens afecta a tots i totes i no en podem quedar al marge amb l’excusa que no és competència nostra, sinó que és un dret fonamental que hem de defensar”. Salamé va estendre el suport d’ERC a altres artistes, titellaires i tuitaires condemnats “per denunciar el que consideren injust”. La moció presentada demana, a més, una modificació del Codi Penal per despenalitzar aquest tipus de delictes i protegir la llibertat d’expressió en lloc de sancionar-la. UIPV i Movem van votar-hi a favor, mentre que la resta s’hi va oposar. Pedro Serna, de Veïns per Vacarisses, va argumentar que entenia la condemna de Hasél com “una reiteració de sentències”, opinió que també va expressar la regidora de Ciutadans, Estefanía Muñoz, qui va puntualitzar: “Cal respectar la llibertat d’expressió de qualsevol persona, sempre que no atempti contra la vida dels altres”. Per la seva banda, Concepción Miranda, del PSC, va voler deixar clar que, “en un Estat de dret com el nostre, existeix la independència dels seus poders i l’Ajuntament no pot interferir en les decisions del poder judicial”.

Impuls a les comunitats energètiques locals

En l’apartat d’Informes de Presidència, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va mostrar el suport de l’Ajuntament a l’expressió d’interès de la Diputació de Barcelona per promoure l’establiment de comunitats energètiques locals que involucrin el teixit productiu i els ens locals. A banda de ser una eina de recuperació econòmica davant la Covid-19, altres objectius són reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i promoure les energies renovables, a més de millorar la competitivitat de les empreses locals.

La regidora de Polítiques de Gènere, Júlia Carbó, va llegir el manifest del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el proper 8 de març. Enguany, l’efemèride està marcada per la pandèmia, que ha evidenciat les desigualtats que afecten les dones i que ja existien abans, com la feminització de la pobresa. Per combatre-les, des del món local, “reiterem el nostre compromís amb l’equitat de gènere”, va assegurar Carbó, que també va fer una crida a participar en els actes i les activitats organitzades durant tot el mes a Vacarisses i que s’encetaran el proper dijous, amb la projecció d’un documental i una exposició de fotografies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa