MónTerrassa
Nou estudi per buscar solucions a la manca d’habitatge a Vacarisses
  • CA

Vacarisses ha rebut un nou estudi amb el qual es pretén buscar solucions a la manca d’habitatge a Vacarisses. El Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge ha estat elaborat amb l’assessorament dels tècnics de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, i té com a objectiu primordial afavorir “l’emancipació dels joves i garantir el manteniment de la gent gran al municipi”.

En el document s’especifica que el poble té “poca oferta d’immobles de lloguer”, la qual cosa dificulta que l’arribada de nous veïns i que els més joves puguin marxar de casa quedant-se al lloc d’origen. Amb aquest Pla es vol disposar d’un instrument que vol respondre les necessitats de planificació de les polítiques locals en aquest àmbit.

Pisos buits i rehabilitació

L’estudi ha definit els objectius que des del govern municipal es té en matèria d’habitatge i ha concretat les actuacions necessàries per combatre les mancances d’aquesta població del Vallès Occidental a llarg termini. Una de les solucions que es posa sobre la taula és fer la previsió de generació d’habitatge assequible per promoure l’emancipació dels joves, així com la millora i accessibilitat del parc immobiliari actual perquè la gent gran no marxi del municipi.

Un altre dels eixos del PAMH és donar continuïtat a l’estratègia de mobilització de pisos buits a la població, que ja es va iniciar fa un any. D’aquesta manera, una de les accions previstes és captar habitatge en desús i impulsar mecanismes perquè entrin al mercat de lloguer.

Finalment, l’informe també vol fomentar la rehabilitació i millorar l’eficiència energètica. Per aconseguir-ho, des de l’Ajuntament de Vacarisses es donarà suport als propietaris per facilitar-los l’accés als ajuts supramunicipals que han posat a disposició de la ciutadania l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i als fons europeus Next Generation.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar”, 9 “Indústria, innovació i infraestructures” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa