MónTerrassa
Movem Vacarisses lluitarà per ser decisiu en el pròxim govern

Movem Vacarisses En Comú Podem vol ser decisiu en el pròxim govern municipal que surti el 28M. La formació encapçalada per José Antonio Pons ha plantejat aquesta campanya electoral amb l’objectiu d’arribar al màxim de vacarissencs possibles i amb un programa ben definit amb quatre prioritats: vida, gent, futur i sostenibilitat.

Pons és consultor TI per a Pimes des de l’any 96, en la seva carrera professional també ha exercit càrrecs d’organització, gestió i control econòmic en empreses del tèxtil, editorial, assegurances o logística de l’automòbil. Membre de l’Associació de Consum Responsable La Masia i de l’Associació del Veïnat de Can Serra. L’acompanyen en les quatre primeres posicions Sílvia Merino, representant de la Colònia Gall i educadora social; Rubén Fariñas, d’Els Caus i auxiliar Agrònom i arboricultor professional; i Clara Fuster, advocada laboralista i fins ara regidora a l’Ajuntament Vacarisses.

Quatre eixos programàtics

Segons han explicat a Món Terrassa, el primer punt resumit del programa electoral dels comuns seria “Un Vacarisses que guanyi vida”. I expliquen que aposten per un municipi amb “parcs i camins per ajuntar-nos passejant, amb bicicleta o en patinet, guanyant espai al vehicle i amb serveis de proximitat”. Les seves propostes van en la línia de revertir “la tendència a la acumulació de serveis i infraestructures en el nucli urbà” i “desnuclearitzar Vacarisses, afavorint la distribució d’iniciatives i d’activitats culturals i econòmiques per tots el veïnats (les 17 urbanitzacions)”. En aquest sentit, també volen implementar un servei de Transport a la Demanda, i la creació d’una xarxa verda de dreceres segures.

El segon punt és “Un Vacarisses que protegeixi la gent” fonamentat en “garantir un habitatge digne, una mobilitat interior suficient i flexible, una sanitat pública de qualitat i amb ajudes públiques per a la formació integral dels teus fills i filles”. Creuen que és el moment de mobilitzar tot l’habitatge disponible, fent ús d’un Registre d’habitatges amb indicis de desocupació i del recarreg màxim de l’IBI per desocupació. També proposen un nou sistema de beques que, amb un únic procés d’avaluació socioeconòmica.

“Un Vacarisses amb futur”, en què es tregui el gran potencial del municipi, impulsant l’economia de proximitat, la transició verda i un transport de qualitat.
“Volem posar en marxa el projecte de Mercat Setmanal i que l’establiment d’un aparcament per autocaravanes es faci ja. Reclamen més freqüència de Rodalies.

Finalment, destaquen “Un Vacarisses sostenible”, en propostes centrades en el medi ambient, de protecció contra els incendis forestals o de millora de la gestió de l’aigua disponible “optimitzant la distribució i racionalitzant el consum, a més de pressionar perquè s’acceleri la connexió en la xarxa, i per avançar en la reducció i recuperació de residus”. A més reclamen accelerar el projecte de connexió en alta a la xarxa d’aigua i intensificar la millora de xarxa local, mapejant-la i segmentant-la per facilitar la localització de fuites. I volen avançar en la reutilització de l’aigua d’aixeta, amb la redacció d’una ordenança municipal per a noves construccions que reguli el tractament d’aigües grises.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa