MónTerrassa
Millores en la xarxa d’aigua a Torreblanca de Vacarisses
  • CA
Ple municipal d’abril a Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

Un dels punts de l’ordre del dia del ple ordinari d’abril de l’Ajuntament de Vacarisses va ser l’aprovació del projecte d’instal•lació de bombament al nou pou de Torreblanca per tal de conduir l’aigua fins al dipòsit de distribució de la Torre. El cabal previst és de 35 m³/h. D’aquesta manera, es pretén augmentar les garanties de subministrament d’aigua a Vacarisses.

I és que la conveniència de realitzar aquestes obres sorgeix per la demanda global d’aigua, després de palesar la irregularitat de la pluviometria dels darrers anys i la manca continuada de recuperació dels nivells històrics dels pous, una tendència que sembla consolidar-se. De fet, des de l’Ajuntament de Vacarisses, ja fa mesos que s’està duent a terme una campanya de conscienciació sobre el consum d’aigua, via els diferents mitjans de comunicació i les xarxes municipals.

Les obres del nou pou van quedar aprovades, inicialment, amb els vots favorables de l’equip de govern i el PSC. VpV van oposar-s’hi pels seus dubtes sobre el recorregut de la canonada, motiu que també es va apuntar des d’UIPV, que va abstenir-se, ja que “el pou és una necessitat de primer ordre”, va aclarir el regidor Salvador Boada. Davant les crítiques al traçat, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va explicar que la ubicació del pou es basa en un estudi hidrogeològic.

Pla Local de Prevenció i Gestió dels Residus Municipals

Al febrer de 2016, els ajuntaments del Vallès Occidental i l’Agència Catalana de Residus van posar en comú les actuacions vers la prevenció i gestió dels residus, derivades del nou Programa de Prevenció de Residus de la Generalitat de Catalunya. D’aquí sorgeix el Pla Local de Prevenció i Gestió dels Residus Municipals de Vacarisses (2017-2025), aprovat al ple. La regidora de Medi Ambient, Clara Fuster, va explicar que es tracta d’una eina de planificació per als propers anys, tot i que es basa en xifres de 2015, “ja molt superades gràcies al Porta a Porta”. Tanmateix, Fuster considera que el pla permetrà fer una comparativa entre l’abans i el després del canvi de sistema de recollida de residus. El Pla Local de Prevenció i Gestió dels Residus Municipals de Vacarisses es divideix en tres parts: una diagnosi, una previsió de la quantitat de residus generats i els costos corresponents, i accions estratègiques, com fomentar la reutilització, l’autocompostatge, etc.

Modificació del Pla Local d’Infància i Adolescència

L’octubre de 2017, el ple de l’Ajuntament de Vacarisses va aprovar el Pla Local d’Infància i Adolescència, amb la voluntat d’integrar la planificació de totes aquelles activitats, accions i programes adreçats a infants i adolescents del municipi. Un mes després, el pla es va presentar a la població vacarissana, recollint les aportacions i les esmenes de les persones assistents. Fruit d’aquesta sessió de treball oberta, s’han incorporat alguns modificacions al text inicial, ratificades pel ple de Vacarisses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa